Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

DELTA en Scheuten willen zonne-energieactiviteiten bundelen

Op dinsdag 21 juli hebben DELTA en Scheuten een intentieverklaring ondertekend met als doel dit per 1 oktober 2009 officieel te bekrachtigen. Beide partijen zijn actief op verschillende terreinen van zonne-energie en hebben de intentie om te komen tot een joint venture waarin alle zonne-energieactiviteiten worden gebundeld. Dit leidt tot een krachtige Nederlandse onderneming die de gehele waardeketen van zonne-energie omvat.

23 jul 2009

Zowel DELTA als Scheuten zijn gerenommeerde bedrijven die de nodige expertise hebben opgebouwd op het gebied van zonne-energie. Binnen DELTA zijn dat Solland Solar en Sunergy en binnen Scheuten is dat Scheuten Solar met haar eigen productie van sillicium (kristallijne)- solarmodulen en systeemhuizen in meer dan tien landen. De verschillende expertisegebieden vullen elkaar uitstekend aan om te komen tot ŽŽn gehele waardeketen van zonne-energie; van de productie van zuiver silicium tot de realisatie van complete solarparken.

Synergie en kracht
De samenwerking tussen DELTA en Scheuten Solar zorgt voor een sterke synergie tussen de twee bedrijven. De joint venture is erg aantrekkelijk voor derden zoals klanten, leveranciers, financi‘le instellingen en overheden. Door de research & development portfolio van beide bedrijven te combineren, wordt een hogere waarde gecre‘erd dan de portfolio’s afzonderlijk. Dankzij de samenwerking kunnen DELTA en Scheuten Solar ‘one stop shopping’ aanbieden voor solar projectontwikkelaars en/of investeerders. Tevens zal Solland Solar cellen blijven leveren aan externe klanten. Ook krijgt de joint venture de beschikking over volledige eigen marktkanalen.

Het streven van Scheuten en DELTA is om de samenwerking uiterlijk op 1 oktober a.s. formeel van start te laten gaan.

Scheuten Solar produceert hoogwaardige zonnecellen en zonnepanelen.

Peter Boerma, CEO DELTA N.V. over deze intentieverklaring: “DELTA streeft naar CO2 neutraal in 2050. Voor DELTA is zonne-energie de duurzame energiebron voor nu en in de toekomst. Hierbij speelt innovatie een grote rol om klein- en grootschalige zonne-energieopwekking betaalbaar te krijgen. DELTA heeft altijd de ambitie gehad om in de gehele waardeketen van zonne-energie actief te zijn en daarmee een significante Nederlandse speler te worden op de internationaal sterk groeiende markt. Met deze toekomstige joint-venture partner kunnen we dat realiseren. Het is de beste manier om een competitief voordeel te realiseren zowel in prijs als in kwaliteit.”

“Het cre‘ren van een sterke speler in de Solar branche is een aanwinst voor Nederland. De solar activiteiten van Scheuten en DELTA vullen elkaar sterk aan

waardoor een onderneming ontstaat die een prominente positie in de nog steeds sterk groeiende PV-markt kan innemen”, aldus Leon Giesen, CEO Scheuten.

Bedrijfsprofielen
DELTA is een bedrijf met een breed pakket aan multi-utility diensten en producten. Belangrijkste producten en diensten zijn de levering van elektriciteit, gas en water, water-zuivering, afvalverwerking, radio-en televisiesignalen, internet via de kabel en digitale telefonie. Hoewel DELTA’s basis in Zeeland ligt, onderneemt DELTA steeds meer buiten Zeeland. DELTA is met 3500 medewerkers en een netto omzet van 2,211 miljard euro het vierde energie bedrijf van Nederland.

Scheuten is een toonaangevende en snelgroeiende volumeproducent van totaaloplossingen in glas en zonne-energiesystemen met haar hoofdzetel in Venlo. Scheuten biedt werkgelegenheid aan bijna 1600 medewerkers en realiseerde in 2008 een omzet van 467 miljoen euro.
Scheuten investeert voortdurend in nieuwe ontwikkelingen. Door de kennis van alle productiefaciliteiten te combineren ontstaan nieuwe glasinnovaties. De samenwerking met vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstituten leidt tot duurzame functionele oplossingen in glas- en solartechnologie.

http://www.scheuten.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl