Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Braziliaanse muurkunst op het NAI-gebouw

Evenement in NAi Rotterdam: 21 juli 2009 - 21 augustus 2009

29 jul 2009

In samenwerking met stichting Caramundo toont het NAi in juli en augustus Braziliaanse muurkunst op zijn eigen gevel. Op verschillende plaatsen in de stad zullen Braziliaanse kunstenaars de komende maand muren van hun kunst voorzien. Op de zijgevel van het NAi begint beeldend kunstenaar Gais dit weekend met schilderen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal er vanaf maandag 20 juli zal een schets op de gevel te zien zijn.

Met het project R.U.A. – Reflexo on Urban Art, lines colours and forms of Brazilian Contemporary Streetart wil Stichting Caramundo naast ge•nstitutionaliseerde kunst in de musea, het Rotterdamse publiek en de bezoeker van de stad laten zien dat een groot deel van de Braziliaanse hedendaagse kunst niet in de musea te zien is, maar juist op straat.

Een beschermlaag wordt aangebracht op het NAi gebouw ter voorbereiding op de muurkunst die

Openbare ruimte
In Brazili‘ brengen veel mensen hun vrije tijd op straat door. De openbare ruimte is dan ook een plek die volop benut wordt door de inwoners van steden als S‹o Paulo en Rio de Janeiro om ze zo aangenaam mogelijk te maken. Kunstzinnige interventies als die op de gevel van het NAi gaat plaats vinden, zijn daar geaccepteerd als manier om de grijze betonnen massa’s tot een kleurrijke omgeving te vormen.

De zijgevel van het NAi is voorzien van een stevige laag “anti-graffiti-vernis” waardoor de kunst er ook weer makkelijk af gehaald kan worden aan het einde van de expositie “Retourtje S‹o Paulo” die binnen de muren van het NAi plaats vindt.

Anderen
Andere Braziliaanse kunstenaars die in Rotterdam aan het werk te zien zullen zijn in dit project zijn Speto, Onesto, Yusk, Horo, Dalata, Stile, Onio en Ramon Martins.

Meer informatie over de hele expositie R.U.A. - Reflexo on Urban Art is op www.ruafestival.org of www.caramundo.org te zien.

http://www.ruafestival.org




Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting




Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl