Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

(Un)limited Design Contest laat iedereen ontwerpen

Idee‘n om te delen, te kopi‘ren Žn aan te passen in een open design wedstrijd

12 aug 2009

Een druk op de knop en de lamp, armband of chocolaatje van je dromen rolt uit een machine. Dit is de realiteit van nu - moderne digitale fabricageapparatuur maakt het mogelijk. En tussen 13 augustus en 12 oktober kun je het zelf uitproberen.

(Un)limited Design Contest laat iedereen ontwerpen

De wedstrijd is een experiment in open design - creativiteit die ontstaat door het publiekelijk delen van informatie en open-source software om mee te ontwerpen en te produceren. Deelnemers kunnen een nieuw ontwerp maken of bestaande ontwerpen aanpassen, inclusief de inzendingen van anderen. Daarom worden naast de ontwerpen zelf ook de blue prints en de instructies van de inzendingen gepubliceerd op de wedstrijdsite.

"Met de contest willen we een open manier van vormgeven onder de aandacht brengen, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de richting is waarin innovatie zich beweegt", zegt Roel Klaassen, programmamanager bij Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion.

De (Un)limited Design Contest is een project van Premsela en Waag Society in samenwerking met de Nederlandse FabLabs en Creative Commons Nederland.

Open-design dag bij HAR
De wedstrijd start op 13 augustus met een open-design forum tijdens het Hacking at Random evenement (hackers festival) in Vierhouten. Ontwerper Ronen Kadushin, bekend van zijn open-source design, zal de middag openen. Andere sprekers zijn (via live-stream) onder andere Neil Gershenfeld, directeur van Massachusetts Institute of Technology’s Center for Bits and Atoms, de geboorteplaats van FabLab.

FabLab ontwerp workshops
In september en oktober zullen drie bekende Nederlandse ontwerpers workshops geven rondom de drie categorie‘n van de wedstrijd: Food, Fashion en Form. De productontwerper Frank ‘Tjep’ Tjepkema, food designer Marije Vogelzang en modeontwerper Zelda ‘Zlda’ Beauchampet zullen tevens hun eigen ontwerp gebruiken als inspiratie voor de deelnemers.

Dutch Design Week
Premsela en Waag Society stellen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de genomineerde ontwerpen tentoon. Tijdens de week wordt ook een tijdelijk FabLab geopend voor publiek om te ontwerpen en te experimenteren.

De drie winnaars worden op 23 oktober feestelijk bekendgemaakt. Per categorie (Food, Form en Fashion) zal ŽŽn product als winnaar gekozen worden. De winnende producten zijn vervolgens in de 0900-Design winkel en via hun website verkrijgbaar. Winnaars krijgen van 0900-Design ondersteuning in het positioneren van hun product in de markt.

Hoe kan je je inschrijven?
Kijk op www.unlimiteddesigncontest.nl of meld je aan tussen 13 augustus en 12 oktober bij een FabLab in Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Voor FabLab contactinformatie, zie amsterdam.fablab.nl (Amsterdam), cabfablab.nl (Den Haaf) of protospace.nl (Utrecht).

http://www.fablab.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl