Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Startschot hoofdstedelijke huizenkijkavond voor Starters

Eerste MVA Huizentocht vindt aanstaande woensdag plaats

28 aug 2009

Woensdag 2 september 2009 tussen 19 en 21 uur is er open huis in honderden huizen in Amsterdam in het kader van de eerste Amsterdamse Huizentocht, georganiseerd door de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA).

Startschot hoofdstedelijke huizenkijkavond voor Starters

De MVA Huizentocht bestrijkt de prijsklasse tussen 100.000 en 350.000 euro, goed voor zo'n 80% van alle woningtransacties in Amsterdam. Voorzitter Pieter-Joep van den Brink van de MVA zegt: "Logisch dus dat we nu met een speciaal op deze markt gerichte avond komen. Starters hebben vaak een druk leven en willen huizen kijken als hen dat uitkomt. Overdag of in het weekend hebben ze vaak andere dingen te doen."

Van den Brink vervolgt: "de dynamiek in de startersmarkt is erg hoog. Dit type woningen heeft weinig last gehad van de crisis en de startersmarkt laat nu ook duidelijk een snel herstel zien, wat goed is voor de hele woningmarkt. Het begint tenslotte bij de starters."

De markt biedt nu mooie kansen voor deze kopers. De banken zijn ook toeschietelijker vanwege de hoogte van de bedragen en zaken als de Nationale Hypotheekgarantie. "Daarnaast blijft wonen in Amsterdam natuurlijk wel handelen vanuit schaarste, crisis of geen crisis. Er zijn slechts 385.000 woningen voor ruim 750.000 inwoners en de huurmarkt tot 1.100,- euro per maand zit volledig op slot zodat voor leuk wonen een koopwoning een vanzelfsprekend feit is voor de starter" aldus Van den Brink.

http://www.mva.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl