Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Genomineerden BouwKennis Marketing Jaarprijs 2009 bekend

Op vrijdag 21 augustus heeft een vakjury unaniem de genomineerden voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2009 bekend gemaakt. Drie finalisten, het concept "Second Bloom" van Heijmans Vastgoed en Woningbouw, het LIPS Zorgslot van ASSA ABLOY en "Duurzaam naar elk niveau" van KONE Nederland zullen strijden om de prijs. De winnaar wordt 17 september, tijdens de BouwKennis Jaarbijeenkomst, bekendgemaakt.

31 aug 2009

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar konden bedrijven uit de gehele kolom meedingen naar de titel 'meest inspirerende marketinginitiatief in de bouw-, vastgoed- en installatiesector'. Uiteindelijk mochten de tien beste concepten zich bewijzen voor een vakjury. Belangrijke ijkpunten waren de toegevoegde waarde voor de klant, de probleemstelling en de gemaakte strategische keuzes. Ook het marketingconcept, de communicatieve uitrol hiervan, gestelde doelen en gerealiseerde resultaten speelden bij de beoordeling een grote rol.

Genomineerden BouwKennis Marketing Jaarprijs 2009 bekend

De drie genomineerde initiatieven bieden ieder op hun eigen manier zowel voordeel voor de klant als voor de organisatie. Volgens de jury zijn zij bovendien vernieuwend voor dat deel van de bouwsector waarin zij opereren en is er veel aandacht voor de uitvoering van de concepten. Bijzonder is dat er bij elk initiatief van de wensen van de klant uitgegaan is. Onderstaand, in willekeurige volgorde, een omschrijving van de drie concepten:

Heijmans Vastgoed en Woningbouw - Second Bloom

Second Bloom is een woonconcept voor actieve 50-plussers. Een vorm van medeopdrachtgeverschap, waarbij toekomstige bewoners zelf samen met andere ge•nteresseerden, de architect en Heijmans hun eigen woning Žn woonomgeving kunnen bepalen. De marketingcampagne is crossmediaal opgezet, met veel aandacht voor free publicity en online tools. Onderdeel van de campagne is een interactieve woontest die de toekomstige bewoner op de site kan invullen. Inmiddels is in Apeldoorn een initiatief opgestart waarvoor ge•nteresseerden zich kunnen inschrijven.

ASSA ABLOY - LIPS Zorgslot

Het LIPS Zorgslot komt tegemoet aan de gecompliceerde eisen die worden gesteld aan deuren en de bijbehorende sluitsystemen in zorginstellingen. Dankzij de moderne privacyfunctie biedt het slot zowel medewerkers van de instelling als pati‘nten de gewenste privacy en bescherming, binnen de wettelijke veiligheidsnormen. Het Zorgslot is een toonbeeld van de concrete vertaling van de wensen en behoeften van een specifieke doelgroep. Met haar uitgekiende marketingstrategie richt ASSA ABLOY zich op een nichemarkt vol groeikansen, terwijl er rekening gehouden wordt met de mogelijkheid van cross-selling binnen de zorgsector.

KONE Nederland - Duurzaam naar elk niveau

Het marketingconcept 'Duurzaam naar elk niveau' is opgezet om groene en innovatieve producten van KONE over te brengen op (potenti‘le) klanten en moet ertoe leiden dat de vraag hiernaar regel wordt in plaats van uitzondering. KONE heeft de laatste jaren als eerste een aantal innovatieve en duurzame producten ontwikkeld, en de marketingcampagne richt zich op het vergroten van de bekendheid van deze KONE producten en benadrukt de toegevoegde waarde voor klanten. KONE onderscheid zich door de klassieke marketingaanpak te vervangen door zeer doelgerichte online communicatie en e-marketing. Het concept is gericht op herkenbare, visuele communicatie met een duidelijke relatie naar de productenportfolio.

Jurering

De drie genomineerden presenteren zich 17 september aan de bezoekers van de Bouwkennis Jaarbijeenkomst in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Op deze bijeenkomst vellen de jury en de bezoekers samen het eindoordeel. In de achtkoppige jury van 2009 zitten:

Michel Kalis (Velux)

Bernard Verburg (Bouwmaat) en tevens voorzitter van de jury

Marie-JosŽ Thijssen (Technische Unie)

Geert Segers (Wienerberger)

Paul Brouwer (Grohe)

Peter Fraanje (Bouwend Nederland)

Jan-Paul Schop (USP Marketing Consultancy)

Boudewijn Goedhart (BouwKennis)

http://www.bouwkennis.nl




Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting




Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl