Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

De MVA Huizentocht blijkt schot in roos

De MVA Huizentocht blijkt schot in roos.
Aantal biedingen ruim 300% hoger dan op standaard kijkdag.

15 sep 2009

De MVA Huizentocht, een huizenkijkavond speciaal voor starters, heeft bij ruim 10% van de bezichtigingen geleid tot een concreet bod. Dat er door de deelnemende starters ruim drie keer zo vaak geboden is dan op een standaard kijkdag, schrijft MVA directeur Didi van den Elsaker onder meer toe aan het feit dat starters minder gevoelig zijn voor de negatieve emoties van de crisis en dat zij juist nu hun kans grijpen.

De MVA Huizentocht blijkt schot in roos

Van den Elsaker: 'Er doet zich de unieke situatie voor dat ook starters met een kleiner budget op dit moment uit meerdere goede huizen kunnen kiezen. Financiering is ook eenvoudiger voor deze groep aangezien de panden vrijwel altijd binnen de Nationale Hypotheek Garantie vallen waardoor banken toeschietelijker zijn.'

De MVA Huizentocht, die op 2 september j.l. in de avonduren gehouden werd, was niet alleen qua biedingen een succes. In zo'n 20% van de gevallen werd er een afspraak gemaakt voor een tweede bezichtiging, bijna twee keer zo vaak als bij een gewone kijkdag. Ook was het aantal deelnemende makelaarskantoren, huizen en kijkers hoger dan verwacht. Van den Elsaker: 'De hoge opkomst bewijst dat het concept om bezichtigingen voor de vaak drukke starters in de avond te plannen werkt. Daarnaast hoor ik uit het veld dat de sfeer meer ontspannen dan normaal was.'

Voor de algemene Amsterdamse huizenmarkt betekent het succes van de MVA Huizentocht een nieuwe impuls aangezien de verkopers van starterswoningen in vrijwel alle gevallen direct op zoek gaan naar een nieuwe woning in Amsterdam. De Makelaarsvereniging is dan ook van plan om de MVA Huizentocht in de komende maanden te herhalen.

http://www.mva.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl