Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Asset Management Initiative infrastructuur van start

Het AMI programma is van start gegaan met een powerlunch, waarbij alle betrokken partijen aanwezig waren. AMI - het Asset Management Initiative - is het Platform voor vernieuwingen in het beheer van Infrastructuur. Diverse sprekers gingen in op het belang van een nieuwe aanpak met betrekking tot het 'fit for use' houden van infrastructuur.

16 sep 2009

Het AMI programma is van start gegaan met een powerlunch, waarbij alle betrokken partijen aanwezig waren. AMI is het Platform voor vernieuwingen in het beheer van Infrastructuur. Diverse sprekers gingen in op het belang van een nieuwe aanpak met betrekking tot het 'fit for use' houden van infrastructuur.

Jules Verlaan (TU Delft) gaf de aftrap en ging in op wat AMI is en hoe het programma wordt vormgegeven. Wim Anemaat (directeur bij de Dienst Infrastructuur van Rijswaterstaat) gaf het belang aan van een eendrachtige samenwerking van de eigenaren van 'assets' (wegen, bruggen, tunnels, havens, rail etc) met de kennisinstituten in de civiele techniek. Jaap Bakker (Rijkswaterstaat) benadrukte dat praktijk en wetenschap samen nieuwe wegen moeten inslaan om tot een nieuw beheer van infrastructuur te komen.

De visie van de aannmers van grote civiele werken werd verwoord door Hennes de Ridder, hoogleraar Integraal Ontwerpen, die 25 jaar praktijkervaring heeft opgedaan bij een grote aannemer (HBG). Hij gaf aan dat we vooral een eigen koers moeten varen en niet 'zomaar' methoden over moeten nemen van de Angelsaksen. Betrokkenen waren het er over eens dat het Rijnlandse model ons beter past.

Een van de initiatiefnemers van AMI, Eddy Koenders (TU Delft) ging in zijn presentatie in op het onderdeel Techniek, waarin het STW programma IS2C (Integral Solutions for Sustainable Constructions - 6 miljoen euro) onderzoek verricht naar nieuwe materialen, sensoring en constructietechnieken.

Het AMI programma kent drie pijlers Techniek, Informatie en Proces met een budget van 18 miljoen euro (2009 - 2017). De producten van het programma hebben betrekking op Onderzoek, Onderwijs en Consultancy (Forensic Engineering).

Participanten in het AMI netwerk

Deelnemende partijen zijn:

* Rijkswaterstaat

* ProRail

* Heijmans

* Strukton Civiel

* BAM

* Grontmij

* Infram

* Movares

* STW

* Technische Universiteit Delft

* Technische Universiteit Eindhoven

* Universiteit Twente

* Eramus Universiteit

* Hogeschool Utrecht

* AMC Center

* TNO

* Iter fidelis

* CUR Infra

* New Generation Infrastructure

AMI Asset Management Infrastructuur

Voor meer Informatie: www.ami-infra.nl

Zie ook AMI Group - netwerk op LinkedIn

http://www.ami-infra.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl