Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

BAM gaat kantoortoren in Luik realiseren

Interbuild nv en Galre sa - werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep nv, actief op de utiliteitsbouwmarkt in Belgi‘ - hebben gezamenlijk opdracht verworven van vastgoedonderneming Fedimmo NV voor de bouw van kantoorgebouw Paradis in Luik. Toekomstige gebruiker is de Federale Overheidsdienst Financi‘n. De projectsom bedraagt circa € 55 miljoen.

20 sep 2009

Het project omvat de bouw van een 110 meter hoge kantoortoren van 26 verdiepingen met daaronder een drielaagse kelder. Het totale vloeroppervlak bedraagt 53.000 m2. Het gebouw - pal naast het nieuwe TGV-station Luik-Guillemins - is ontworpen door architectenbureau Jaspers - Eyers & Partners in samenwerking met Bureau d'Architecture Greisch. In het ontwerp is extra aandacht besteed aan het gebruik van duurzame energiebronnen. Voor de verwarming en koeling wordt warmte-/koudeopslag toegepast. Op het dak van de toren komen zonnepanelen en een windturbine.

BAM gaat kantoortoren in Luik realiseren

Fedimmo NV is als vastgoedonderneming actief in de verhuur van kantoorgebouwen voor federale overheidsdiensten (Financi‘n en Justitie) aan de Belgische staat.

De werkzaamheden gaan in april 2011 van start. De bouwcombinatie zal de kantoortoren medio 2013 opleveren. Interbuild renoveerde eerder in Brussel de Financietoren, eveneens naar een ontwerp van Jasper - Eyer & Partners.

http://www.bam.nl




Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting




Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl