Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

AGC presenteert gevel van elektroluminescent glas op luchthaven van Brussel

De luchthaven van Brussel-Nationaal heeft onlangs een vleugel van zijn vroegere terminal gerenoveerd om alle kantoren van het management in onder te brengen. De originaliteit van het gebouw schuilt in zijn gevel die voorzien is van Glassiled elektroluminescent glas (RGB), een wereldpremire van AGC.

28 sep 2009

De gevel van het gerenoveerde luchthavengebouw, dat in totaal 70 m2 beslaat, telt 28 dubbele beglazingen in Glassiled RGB*, d.w.z. AGC-beglazingen met LED’s (op elektriciteit aangedreven lichtpuntjes). Dankzij dit technologische hoogstandje kunnen via een informaticasysteem allerlei kleuren in de gevel worden aangebracht, volgens een geprogrammeerd of willekeurig patroon. De architecten van het project, Storme & Van Ranst, kozen hier voor een sober en elegant design in verticale lijnen. De keuze van de kleuren en de volgorde van de animatie zijn de uitkomst van een nauwe samenwerking tussen het architectenbureau en de ingenieurs van AGC.

Glassiled Zaventem - Brussels Airport

Naast zijn esthetische functie biedt Glassiled RGB ook veel technische voordelen. Allereerst kan Glassiled RGB tot een dubbele beglazing worden geassembleerd. Om tegemoet te komen aan de vereisten van de luchthaven op het gebied van geluid, veiligheid en warmte, werd de gelaagde beglazing Glassiled geassembleerd met een low-e beglazing Planibel Top N +.
Ten tweede kan een dubbele beglazing met Glassiled RGB net zo in een metalen kozijn worden verwerkt als elke andere dubbele beglazing. De gevelfabrikanten beschikken dus over een glasproduct dat aan hun gebruikelijke werkwijze voldoet. En de plaatsing van het raam (kozijn + dubbele beglazing van Glassiled) is al even gemakkelijk te voltooien. AGC kan u bij de tenuitvoerlegging van het project op elk moment met technisch advies bijstaan, vooral op het gebied van aansluitingstechniek.

Het resultaat spreekt boekdelen: overdag is de glasgevel geheel doorzichtig, maar zodra de avond valt verandert hij in een verlicht, gekleurd en dynamische gevel. De passagiers zien dit lichtspel niet alleen vanaf de weg, bij aankomst op de luchthaven, maar ook vanuit de lucht, bij het landen en opstijgen.

De luchthaven van Brussel-Nationaal heeft er nog nooit zo schitterend uitgezien! Dit moet u zien!

***
Architect: Storme & Van Ranst
Gevelfabrikant: Belgometal
Glaszetter: Polypane
Glasfabrikant: AGC Glass Europe
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl