Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Special Duurzame Mobiliteit op Innovatie-estafette 4 november 2009

Klimaattijdschrift Change Magazine geeft een speciale editie uit over Duurzame Mobiliteit. Het nummer verschijnt op 4 november 2009 tijdens de Innovatie-estafette Water, Transport en Mobiliteit (voorheen Dag van Maarssen).

30 sep 2009

In samenwerking met EnergieTransitie Platform Duurzame Mobiliteit, IvDM kenniscentrum van BOVAG en RAI, Nederland Bereikbaar, Rabobank, Transumo, TeleWerkForum en TNO worden nieuwe visies, innovaties en mobiliteitsvormen belicht; de relatie wonen-werken-mobiliteit, duurzame vervoersvormen en brandstoffen en het stimuleren van cultuurverandering.

Doel: bijdragen om een verdere toename van C02-uitstoot te voorkomen en Nederland (weer) bereikbaar te maken. Elke werkdag sluiten duizenden Nederlanders aan in de file of staan opeengepakt in trein en bus. Hoe kan Nederland beter Žn duurzamer bereikbaar worden - al was het maar om onze naam in het buitenland weer op te vijzelen. Want slechte bereikbaarheid in Nederland, is een gruwel voor bedrijven zich hier te vestigen. Het verbruik van fossiele brandstoffen voor vervoer is een van de belangrijkste oorzaken van de wereldwijde CO2-uitstoot. De urgentie om ons mobiliteitsgedrag te veranderen en over te gaan op schonere en zuinigere vervoersmogelijkheden is hoger dan ooit.

Change Magazine

Change Magazine belicht het mobiliteitsvraagstuk in de ruimste zin van het woord: mobiliteit over land, water en lucht. Ook het verminderen van vervoer komt aan de orde: thuiswerken, spitsmijden, slimmer combineren van vervoerwijzen, flexibel omgaan met de plekken waar we activiteiten uitvoeren, teleconferencing. Met welk beleid, welke maatregelen en (financi‘le) prikkels kunnen overheid, werkgevers en werknemers tot een duurzamer mobiliteitspatroon komen? Objectief Žn opini‘rend. Volledig, betrouwbaar en toegankelijk. Volgens deze uitgangspunten neemt Change Magazine het thema duurzame mobiliteit onder de journalistieke loep. Hoe duurzaam zijn alternatieven als elektrisch vervoer, rijden op aardgas, hybride vormen, waterstof, bio-diesel, bio-methanol? Welke duurzame en innovatieve oplossingen zijn qua infrastructuur mogelijk? Met deze uitgave wordt een impuls gegeven aan de mobiliteitssector om verdere toename van onze CO2-voetafdruk te voorkomen, om kennis en netwerken te delen en samen innovatieve oplossingen en gedragsverandering in gang te zetten. Met 68 pagina's boordevol informatie voor: beleidsmakers, decisionmakers, politici, werkgevers, werknemers, wetenschappers, brancheorganisaties, autofabrikanten en -importeurs, media, milieuorganisaties, wagenparkbeheerders, milieuorganisaties, energieproducenten, gemeenten, consultants, MKB, telecom- en ICT-bedrijven, tankstations, vrachtvervoerders, studenten, verkeerskundigen, architecten... Deze speciale editie is voor de doelgroep gratis verkrijgbaar door een abonnement aan te vragen via www.changemagazine.nl/abonneren voor 27 oktober a.s.

http://www.changemagazine.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl