Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Achterpad in Dorp duurzaam verlicht

Vanaf vrijdag 2 oktober wordt het achterpad tussen de woningen aan de Van Ostadestraat en de Frans Halsstraat in Zoetermeer-Dorp op een duurzame manier veiliger gemaakt.

30 sep 2009

Die dag begint aannemer Van der Spek uit Benthuizen in opdracht van Vestia Zoetermeer met het plaatsen van vijf lantaarnpalen met ledlampen. De ledlampen werken op zonne-energie. Zodoende functioneert de nieuwe verlichting onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Het betreffende achterpad is nu nog onverlicht en er liggen geen elektriciteitskabels. Reden voor Vestia om juist hier de nieuwe, duurzame lantaarnpalen uit te proberen.

Alternatief
"Het achterpad tussen de Van Ostadestraat en Frans Halsstraat is een van de weinige onverlichte achterpaden van Vestia. Daar wilden we verandering in brengen. Omdat hier geen stroomvoorziening aanwezig is en de aanleg daarvan veel geld kost, zijn we gaan kijken naar alternatieven", vertelt Dimitri Bloemen, medewerker Vastgoedbeheer bij Vestia Zoetermeer. "De techniek van ledverlichting in combinatie met zonnepanelen is niet nieuw. Maar de toepassing in lantaarnpalen komt nog niet vaak voor. Wij gaan het nu uitproberen in het achterpad tussen de Van Ostadestraat en de Frans Halsstraat. Als het goed bevalt, is het denkbaar dat we deze vorm van duurzame verlichting op meer plekken gaan toepassen."

50.000 uur licht
De lantaarnpalen worden geleverd door het Zoetermeerse bedrijf Delgro International BV. In elke lantaarnpaal zitten twaalf ledlampen die samen goed zijn voor 50.000 uur lichtopbrengst. Verder is elke lichtmast uitgerust met een zonnepaneel. De zonne-energie die deze panelen opwekken, wordt opgeslagen in een accu in de mast. Nadat deze week is gewerkt aan de fundering, kunnen de lantaarnpalen vanaf vrijdag worden geplaatst.

Voorop in duurzaamheid
Het plaatsen van de duurzame lichtmasten staat niet op zichzelf. Vestia vindt dat zij als woningcorporatie de maatschappelijke plicht heeft om voorop te lopen als het om duurzaamheid gaat. De keuze voor dit soort nieuwe technieken beperkt de belasting van het milieu en spaart schaarse grondstoffen.

Achterpad in Dorp duurzaam verlicht

Het plaatsen van de palen start vrijdag 2 oktober om 9.00 uur aan het achterpad tussen de Van Ostadestraat en de Frans Halsstraat.
Voor meer informatie of foto's kunt u contact opnemen met Tanja Nickolson, stafmedewerker pr en communicatie bij Vestia Zoetermeer, telefoon (079) 316 18 94.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

Over Delgro International BV
Delgro Int. BV is een groeiende onderneming gestart in 2003 , welke zich ten doel stelt om duurzame verlichtingsmiddelen in de markt te zetten met een hoge kwaliteit.

Over M. van der Spek Hoveniersbedrijf
M. van der Spek Hoveniersbedrijf is een dynamisch bedrijf op het gebied van Groenbeheer en Groenaanleg, een marktgerichte organisatie waarbij inspelen op marktontwikkelingen en innoveren centraal staat. Voor alle wensen op het gebied van groen en omgeving kunt u bij M. van der Spek terecht.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl