Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Mobiliteitsplan voor Riga en omliggende regio

In een consortium met NEA Transportonderzoek- en opleiding en HTM-Consultancy is Witte-veen+Bos voor het Letse ministerie van Transport gestart met het 'Mobility Plan and Action Program for Riga and Pieriga'. Het totale projectbudget bedraagt 700.000 euro voor een door-looptijd van een jaar.

22 okt 2009

Verkeersproblemen
Het projectgebied heeft een oppervlakte van 6.984 km2 en omvat met ruim ŽŽn miljoen inwoners 47 procent van de totale bevolking van Letland. Riga heeft een grote zeehaven en een internationaal vliegveld en vormt een belangrijk knooppunt voor internationale transportroutes. De stad heeft te ma-ken met verschillende verkeersproblemen. Belangrijke knelpunten zijn planning en management van het openbaar vervoer en het (spoor)wegnetwerk, beperkte capaciteit van de oeververbindingen over de rivier de Daugava, verkeersonveiligheid en gebrek aan voorzieningen voor fietsers en voetgangers.

Mobiliteitsplan voor Riga en omliggende regio

Varianten
Het project start met een analyse van de huidige situatie, inclusief de bestaande plannen. Op basis hiervan wordt de visie voor het mobiliteitsplan opgesteld. De derde fase bestaat uit de verkeersmodelle-ring, waarmee knelpunten inzichtelijk worden gemaakt. Vervolgens worden varianten ontwikkeld voor het toekomstige verkeer en vervoersysteem. Deze varianten bestaan uit plannen voor alle vervoersmo-daliteiten, de infrastructuur (waaronder haven en vliegveld) en management en organisatie. EŽn voor-keursvariant wordt verder uitgewerkt. Voor deze variant wordt in de laatste fase een actieprogramma met maatregelen voor de eerste vijf jaar opgesteld. Een belangrijke doelstelling is de totstandkoming van een veilige en schone stad.

Uitdaging
Het opstellen van een mobiliteitsplan vraagt om een integrale aanpak en inzet van een groot aantal verschillende disciplines vari‘rend van verkeersmanagement en -planning, verkeersmodellering en openbaar vervoer tot marketing, transporteconomie en milieutechnologie. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de overheid en de transportbedrijven. De planning is dat de activiteiten in de zomer van 2010 kunnen worden afgerond.

http://www.witteveenbos.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl