Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Digitale Mobiliteit: Eerste grootschalige experiment met digitale mobiliteit voor het MKB

Op vrijdag 6 november om 11.00 uur geeft Wethouder van Economische Zaken van Amsterdam, Lodewijk Asscher samen met directeur van MKB Amsterdam, Kees Verhoeven, het offici‘le startsein voor het project Digitale Mobiliteit. De kick-off vindt plaats bij de eerste deelnemer aan het project, Lamar Communicatie in Amsterdam.

31 okt 2009

100 ondernemingen in 36 gemeenten
In het kader van Digitale Mobiliteit krijgen in totaal 100 MKB-ondernemingen in 36 gemeenten in Amsterdam en omstreken, de mogelijkheid om een half jaar lang kosteloos en met behulp van de vereiste technologie en professionele ondersteuning, kennis te maken met digitale mobiliteit, ofwel: werken waar en wanneer je wilt. De komende weken kunnen ondernemers zich via www.digitalemobiliteit.nl inschrijven voor deelname aan het project. Als het experiment in de regio Amsterdam succesvol blijkt, volgt naar alle waarschijnlijkheid een uitrol in andere regio's in Nederland.

Digitale Mobiliteit: Eerste grootschalige experiment met digitale mobiliteit voor het MKB

Ambitie
Een van de ambities van Digitale Mobiliteit is een bijdrage te leveren aan een oplossing voor het fileprobleem in Nederland. Daarnaast is het project gebaseerd op een proof-of-concept (nul-meting) en onderzoek uitgevoerd door Boer & Croon. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat digitale mobiliteit voor veel MKB-ondernemingen (5–250 medewerkers) nog lang geen gemeengoed is. Tegelijkertijd zien ondernemers wel degelijk de voordelen in de vorm van meer tijd, kostenbesparing en tevreden werknemers. Door de omvang en opzet van het project kan het daadwerkelijk een impuls vormen voor de ‘adoptie’ van digitale mobiliteit door het MKB in Nederland. De mate waarin het project hierin slaagt, zal tussentijds en aan het einde van het project, medio 2010, worden getoetst bij alle deelnemende MKB-bedrijven.

Initiatiefnemers & partners
Digitale Mobiliteit is een initiatief van MKB Nederland en Boer & Croon. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Ontspits, de Taskforce Mobiliteitsmanagement en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in samenwerking met Microsoft, UPC en Vodafone.

Indien u interesse heeft om bij de kick-off aanwezig te zijn of op andere wijze aandacht te besteden aan dit project, kunt u contact opnemen met ondergetekende.


Marlot Communicatie
06-1296 33 94
070-311 58 66

http://digitalemobiliteit.ning.com/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl