Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Klassieke waarden van het Vakcollege vindt weerslag in de bouwsector

De Bouw en het Vakcollege gaan samen de beroepsopleidingen in de bouwsector binnen het concept van het Vakcollege uitvoeren. Dit is een van de afspraken die Elco Brinkman van Bouwend Nederland met Hans de Boer van de Vakcolleges maakt.

7 nov 2009

Op 30 oktober bekrachtigden Elco Brinkman van Bouwend Nederland en Hans de Boer van het Vakcollege hun samenwerking door het ondertekenen van een overeenkomst. In deze overeenkomst is afgesproken om gezamenlijk een pilot in de bouw te gaan opzetten. Het doel van deze pilot is onder andere om de beroepsopleidingen in de bouwsector binnen het concept van het Vakcollege uit te voeren, waarbij gebruikt gemaakt gaat worden van de infrastructuur van de bouw. De samenwerking komt op een mooi moment. Steeds meer scholen willen zich aansluiten als Vakcollege en kiezen jongeren steeds meer voor Techniek, waaronder ook de bouw valt. "Onze klassieke waarden als trots en vakmanschap vinden nu zijn weerslag in de bouwsector", aldus Hans de Boer.

Klassieke waarden van het Vakcollege vindt weerslag in de bouwsector

In de bouwsector geven opleidingsbedrijven (voorheen samenwerkingsverbanden) namens de aangesloten bedrijven inhoud aan de beroepsopleidingen, met name in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Zij zorgen ervoor dat leerlingen met een VMBO-diploma via een leer-werkcontract geplaatst worden bij bedrijven. De opleidingsbedrijven zijn vanaf 1984 actief en er zijn er momenteel 70.

De pilots worden uitgevoerd in de regio's Noord-Holland-Noord, IJmond, West Brabant, Drente en Gelderland. De deelnemende Vakcolleges zijn SG Tabor, Petrus Canisius College, Technisch College Velsen, Da Vinci College, Esdal College, Hondsrug College en het Linge College. De MBO s zijn Horizon College, Nova College en Drenthe College. De opleidingsbedrijven zijn Espeq, SSPB, SPB, OCB en Revabo.

Over het Vakcollege:
Het Vakcollege is een initiatief van Hans de Boer (oud-voorzitter Taskforce Jeugdwerkloosheid), Hans Kamps (kroonlid SER, voorzitter ABU), Koos Vos, het Platform Bta Techniek , USG People en scholen. Het Vakcollege is een publiek/ private samenwerking. Zij draagt de missie "Technisch talent al jong stimuleren en hen via een excellente leergang effectief opleiden voor een baan als gekwalificeerd vakvrouw of vakman in het bedrijfsleven". Momenteel zijn er 29 vakcolleges met 1500 leerlingen. Verwacht wordt dat er volgend schooljaar meer dan 60 Vakcolleges zijn, landelijk dekkend, met zo'n 25.000 leerlingen. De Vakcolleges zullen ze bij elkaar zo'n 3500 vakmensen met een diploma op mbo 2 en 3 niveau afleveren op de arbeidsmarkt.

http://www.hetvakcollege.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl