Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Toename online inkoop van materialen door bedrijven in de afbouw

Onder de bedrijven in de afbouw die hun materialen online bestellen, is 65% de afgelopen 2 jaar meer materiaal online gaan bestellen.

14 nov 2009

Het lijkt erop dat er een drempel is voor bedrijven om de materialen online te bestellen. Echter, als de drempel genomen is, neemt het aandeel dat deze bedrijven online bestellen alleen maar toe. De bedrijven die wel eens materialen online bestellen, besteden inmiddels 20% van hun totale inkoop online. Dit en meer blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy (Afdeling Afbouw) onder ruim 100 bedrijven die actief zijn in de afbouwsector.

Groei in online bestellen in de bouw

Bijna de helft van de bedrijven bestelt materialen online
Ondanks dat de meerderheid van de bedrijven binnen de afbouwsector zijn materialen nog niet online bestelt, geeft 43% aan dit inmiddels al wel te doen. De bedrijven die niet online bestellen verwachten ook niet dat zij dit zullen gaan doen. Slechts 5% van de groep die geen materialen online bestelt, verwacht dit in de toekomst wel te gaan doen. Het lijkt er daarom op dat de groei in de online bestellingen van materialen met name wordt veroorzaakt door een verhoging van het aandeel van de totale inkoop die wordt besteld door de online inkopers. Van deze groep verwacht namelijk 63% de komende jaren meer materialen online te gaan bestellen.

Bedrijven met personeel bestellen meest online
Bedrijven met personeel bestellen vaker hun materialen online dan ZZP-ers. Van de ZZP-ers heeft een derde wel eens materiaal online besteld, bij de bedrijven met personeel heeft meer dan de helft wel eens materialen online besteld.
Onder de bedrijven die online materialen bestellen, wordt 20% van de totale inkoop online besteld. Gewogen naar bedrijfsgrootte is berekend dat momenteel 7% van de inkoop van materialen door afbouwbedrijven online wordt besteld.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl