Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuwe heffing bij invoering kilometerheffing

Bij invoering van de kilometerheffing in de periode 2012-2018 verschijnt een nieuw fenomeen: de ingezetenenheffing of 'koppentaks'. Die gaat dienen ter vervanging van de provinciale opcenten op de Motorrijtuigenbelasting.

17 nov 2009

In het overleg tussen Rijk en provincies wordt aangestuurd op de nieuwe belastingmaatregel. Een definitief besluit zal echter pas door een nieuw kabinet worden genomen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Dezelfde opbrengst Met de ingezetenenheffing hopen de provincies eenzelfde bedrag binnen te halen als met de opcenten op de Motorrijtuigenbelasting. In 2008 ging het om een bedrag van 1,4 miljard euro. 'We moeten iets vinden dat nominaal dezelfde opbrengst heeft', aldus een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant. De ingezetenenheffing kan volgens hoogleraar openbare financi‘n Peter Boorsma gemakkelijk worden gestapeld op die van de waterschappen. En huishoudens die het niet kunnen betalen, kan de provinciale heffing worden kwijtgescholden, zoals nu ook bij de waterschappen het geval is.

Ook 's avonds fileleed

Kilometerprijs Afgelopen vrijdag bereikte het kabinet een akkoord over de kilometerprijs bij de invoering van de kilometerheffing: de gemiddelde prijs in 2012 wordt 3 cent per gereden kilometer. In de jaren erna loopt het tarief op naar gemiddeld 6,7 cent in 2018. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat we tegen die tijd wel 15 procent minder kilometers rijden dan in 2012. De wegenbelasting en de aanschafbelasting bpm verdwijnen bij de invoering van de kilometerheffing.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl