Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Topfunctie bij MWH voor Nederlander Wim Drossaert

Amerikaans ingenieursbureau kiest Rotterdammer als trekker voor Europa en Afrika

19 nov 2009

Wim Drossaert (42) is benoemd tot directeur van de Europese en Afrikaanse regio’s van het Amerikaanse advies en ingenieursbureau MWH. Daardoor zal de groei van het bedrijf in beide regio’s verder worden gestimuleerd. Wim Drossaert is in binnen- en buitenland een autoriteit op het gebied van watermanagement.

Topfunctie bij MWH voor Nederlander Wim Drossaert

In de regio’s Europa en Afrika werken ruim 1500 MWH-medewerkers aan de oplossing van vraagstukken op het gebied van water, milieu, ruimte, afval en energie.

Drossaert blijft naast zijn nieuwe verantwoordelijkheid ook leiding geven aan MWH Noord-Europa. De geboren Limburger slaagde erin van de fusie, met ingenieursbureau Syncera en de Amerikanen in 2008, een succes te maken en viel op door zijn vernieuwende aanpak. “Ik ben vereerd gevraagd te zijn voor deze functie”, aldus Drossaert. “Het zal een uitdaging zijn om in deze tijden een groot bedrijf als MWH in Europa en Afrika te runnen. Het belangrijkste vind ik dat we blijven zoeken naar succesvolle en duurzame oplossingen voor vraagstukken op het gebied van water, milieu en ruimte, afval en energie.”

“Wim Drossaert heeft in Delft aangetoond een vernieuwer te zijn, iemand met visie op de Wet Infrastructure sector” zegt Alan Krause, president en hoofd operationele zaken van MWH Global. “Door zijn succesvolle verleden bij toonaangevende ingenieursbureaus op het gebied van water is hij de aangewezen persoon om MWH in Europa en Afrika aan te sturen voor engineering en technische diensten.”

Over Wim Drossaert
Drs. Wim Drossaert staat bekend om zijn positief kritische blik op de Nederlandse watersector. Hij stond aan de basis van het ideologische ingenieursbureau De Straat Milieuadviseurs. Later werd dat het succesvolle Syncera, dat in 2007 samenging met MWH Global. Drossaert studeerde biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Hij heeft door het initi‘ren en organiseren van politieke debatten met nationale en internationale leiders zijn sterke betrokkenheid aangetoond bij het internationale watervraagstuk. Daarnaast is hij in Nederland betrokken bij het opzetten en runnen van netwerken zoals Baggernet en Waterpraktijk.

Over MWH
MWH is een advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd succesvolle en duurzame oplossingen biedt voor hedendaagse vraagstukken op het gebied van water, milieu en ruimte, afval en energie. MWH levert oplossingen waar overheid, havens en industrie daadwerkelijk behoefte aan hebben. Immers voor MWH moet innovatie een doel dienen.

MWH adviseert en ondersteunt opdrachtgevers vanuit een persoonlijke aanpak en een stevige deskundigheid en streeft daarbij naar lange en hechte relaties. De medewerkers van MWH vormen daarbij de grootste kracht. MWH koppelt zijn lokale kracht aan een wereldwijd netwerk van 197 vestigingen (verspreid over vijf continenten in 38 landen).

Wet Infrastructure
De werkzaamheden van MWH bewegen zich rond de kern wat genoemd wordt de “Wet Infrastructure en Management”. Hierin koppelt MWH de totale breedte van watergerelateerde projecten en programma’s aan andere infrastructurele inrichtingsvraagstukken die zich centreren rondom thema’s als duurzaamheid, schaarste en hergebruik. Van watervoorziening, (afval)waterbehandeling, waterbeheer tot milieubeleid, gebiedsontwikkeling, bodemsanering, grondstoffen, afval, klimaat en energie.

http://www.mwhglobal.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl