Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Daling huizenprijzen zwakt af

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in Nederland in oktober gemiddeld 5,2 procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster, die vrijdag zijn gepubliceerd.

20 nov 2009

Hoewel de huizenprijzen al sinds februari onafgebroken dalen, was de daling afgelopen maand iets minder sterk dan in september, toen de prijzen 5,3 procent lager waren dan een jaar eerder. Tot september werd de prijsdaling dit jaar gestaag groter, maar de laatste twee maanden zijn de prijzen aan het stabiliseren, aldus het CBS. Ook de economen van Rabobank stellen vast dat het ergste achter de rug lijkt te zijn. De grootste hypotheekverstrekker van Nederland voorziet een prijsafname met 3,5 procent in 2009 en een verdere afname van 1 procent in 2010. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) houdt tot dusverre rekening met een prijsdaling van gemiddeld 5 procent over geheel 2009.

Daling huizenprijzen zwakt af

De grootste prijsdaling deed zich in oktober voor in Groningen, waar koopwoningen gemiddeld 8,1 procent goedkoper waren. In Overijssel was de prijsdaling, met 2,3 procent, het kleinst. Ruim 11.400 bestaande woningen wisselden in oktober van eigenaar. Dat is 31 procent minder dan in oktober 2008. Wel steeg het aantal verkochte woningen, met ruim 9 procent, in vergelijking met september. De gemiddelde koopsom voor woningen was in oktober 238.827 euro, een daling van bijna 8 procent ten opzichte van oktober vorig jaar. De gemiddelde koopsom was toen 259.137 euro. Ten opzichte van september steeg de gemiddelde koopsom met ruim 2 procent. Het verschil tussen de gemiddelde koopsom voor een woning en de prijs van een verkochte bestaande koopwoning heeft er onder andere mee te maken dat bij de bepaling van de gemiddelde koopsom geen rekening wordt gehouden met eventuele verschillende kenmerken van de verkochte woningen. meer info op:

http://www.bouwweb.nl/webwise/makelaarsNED.html
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl