Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Tunnels A73 eindelijk helemaal open

Na 2 jaar vertraging, vele ergernissen en 1800 sluitingen verder zijn ze dan eindelijk open voor het verkeer: De tunnels in de A73 bij Roermond. De Roertunnel en de tunnel bij Swalmen zijn om middernacht officieel geopend.

1 dec 2009

De afgelopen 2 jaar waren ze vaker dicht dan open, en als ze al open waren was er maar 1 rijstrook beschikbaar. Er waren sinds de opening in februari vorig jaar voortdurend problemen met de veiligheidssystemen. De tunnels gingen daarom om de haverklap dicht. De weg kon alleen open als ŽŽn strook permanent dicht bleef. Verder mocht er maar 70 km/u worden gereden.

Minister Eurlings opent tunnel in Swalmen

Helemaal afgesloten De afgelopen 3 maanden werd het nog erger; de tunnels werden helemaal afgesloten om een nieuw systeem te installeren. Dat leidde tot grote drukte in en om Roermond door verkeer dat een alternatieve route moest nemen. De vertraging heeft 30 miljoen euro gekost. De Limburgse omroep L1 meldt dat de tunnels het afgelopen anderhalf jaar bijna 1800 keer zijn afgesloten. In slechts 97 gevallen ging het om gepland onderhoud. In bijna alle andere gevallen waren te hoge vrachtwagens die de tunnels inreden, de boosdoener. Roermond vindt dat Rijkswaterstaat de zaken niet goed heeft aangepakt. Het werk kostte veel tijd en geld. Onbekend is nog wie daarvoor opdraait. Minister Eurlings heeft de Roertunnel en de Swalmentunnel na een toespraak vannacht officieel geopend.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl