Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Ingenieursbureau DHV gaat samenwerken met Brink Automatisering en Ultimo Software Solutions voor onderhoudsadvisering

DHV heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Brink Automatisering en Ultimo Software Solutions voor het verder ontwikkelen van de dienstverlening en software op het gebied van onderhoudsadvisering.

7 dec 2009

DHV wil zich verder specialiseren op vastgoed beheeradvies en zal daarom niet langer deze software zelf ontwikkelen. Als onderdeel van de samenwerking gaat DHV het WOBIS-programma voor woningonderhoud vervangen door IBIS-MAIN van Brink Automatisering en GOBIS voor gebouwbeheer door Ultimo Facility Management. De adviseurs van DHV werken inmiddels zelf ook met deze programma’s.

“WOBIS en GOBIS zijn al ruim 25 jaar onderhoud- en beheerprogramma’s van DHV”, zegt ir. Harro Bouman, adviseur vastgoedmanagement van DHV. “WOBIS wordt door veel woningbouwcorporaties gebruikt en GOBIS door gemeenten en onderwijsinstellingen. Door de snel ontwikkelende technologie zijn WOBIS en GOBIS dringend toe aan een nieuwe release. Samen met Brink en Ultimo kunnen wij alle gebruikers ook in de toekomst op professionele wijze blijven ondersteunen.”

“De keuze van DHV voor IBIS-MAIN gaat onze positie in de woningcorporatiemarkt aanzienlijk versterken”, vertelt Jeroen van de Laar, businessunit manager van Brink Groep. “Hoewel de ontwikkeling van WOBIS stopt, blijft DHV haar klanten tijdens de overeengekomen contractduur gewoon ondersteunen. Ondertussen bieden wij hen samen een laagdrempelige conversie naar IBIS-MAIN aan”.

“De overstap naar Ultimo Facilty Management zal voor gemeentes en onderwijsinstellingen een standaard migratie zijn. Wij kunnen hen bovendien meerwaarde leveren op het gebied van bijvoorbeeld meldingen-, incidenten-, inventaris- en contractbeheer” zegt Ewout Noordermeer, manager marketing & sales Ultimo.

Ultimo Facility Management

Over DHV

DHV is een toonaangevend internationaal advies- en ingenieursbureau dat diensten verleent en innovatieve oplossingen aanbiedt op het gebied van mobiliteit, bouw & industrie, gebiedsontwikkeling, milieu & duurzaamheid en water. De dienstverlening richt zich op de totale projectcyclus en omvat management consultancy, adviesdiensten, ontwerp en engineering, project-, contract- en assetmanagement. DHV, met het hoofdkantoor in Nederland, maakt deel uit van de DHV Groep met een netwerk van 70 kantoren wereldwijd. Onze klanten profiteren van de via dit netwerk beschikbare kennis, resulterend in een integrale projectaanpak gericht op een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving. De DHV Groep heeft ca. 5.500 medewerkers en realiseerde in 2008 een netto-omzet van € 468 miljoen.

Zie www.dhv.nl voor meer informatie.

Over Brink Groep

Brink Groep levert al ruim 30 jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. Op automatiseringgebied is het bedrijf de marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-software van Brink Groep ondersteunt alle fasen van het bouwproces en is in vergaande mate ge•ntegreerd met Autodesk ontwerpsoftware en Microsoft bedrijfssoftware.

Over Ultimo Software Solutions

Ultimo Software Solutions is een onafhankelijk bedrijf, dat al sinds 1988 actief is in het ontwikkelen van software voor het doelmatig beheer van bedrijfsmiddelen en processen. Ultimo Software Solutions mag zich tot de marktleiders rekenen waar het gaat om Maintenance Management Systemen en Facility Management Informatiesystemen (FMIS).

http://www.ultimo.net
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl