Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Vernieuwd energielabel per 1 januari 2009

Vanaf 1 januari 2010 is een vernieuwd energielabel beschikbaar. Het vernieuwde label kent een verbeterde lay-out. Verder wordt het primaire energiegebruik gesplitst in elektriciteit, gas en/of warmte, wordt de bepalingsmethodiek geactualiseerd en de opnamemethodiek verbeterd. Daarnaast is ook de invoersoftware verbeterd. Ook komt er per 1 januari 2010 een nieuw klachtenloket.

14 dec 2009

Vernieuwd energielabel per 1 januari 2009

Het energielabel voor woningen geeft de energiezuinigheid van de woning aan in vergelijking met andere woningen van hetzelfde type. Bovendien geeft het label inzicht in de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te treffen. Deze maatregelen leiden tot lagere energielasten en meer comfort.

Vanaf 1 januari 2010 is een vernieuwd label beschikbaar in plaats van het huidige label. De lay-out wordt verbeterd, het primaire energiegebruik wordt gesplitst in elektriciteit, gas en/of warmte, de bepalingsmethodiek wordt geactualiseerd, de opnamemethodiek wordt verbeterd en ook de invoersoftware wordt verbeterd. Ook komt er per 1 januari 2010 een nieuw klachtenloket.

Op 5 oktober 2009 heeft minister van der Laan het verbeterde label gepresenteerd. Tot 1 januari 2010 hebben energielabeladviseurs, makelaars, notarissen, installateurs en aannemers de tijd om hun dienstverlening aan te passen. Ook het label voor utiliteitsgebouwen wordt per 1 januari 2010 vernieuwd.

Afgegeven labels behouden hun rechtsgeldigheid. Eigenaren kunnen kostenloos een supplement volgens de nieuwe lay-out ontvangen. Via een internetapplicatie kan men dit aanvragen. Dit supplement bevat dezelfde informatie als het vernieuwde energielabel.

meer info: EnergiePortal
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl