Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Moderne materieelpartner door krachtenbundeling RECO en BUKO

Op 15 december jongstleden heeft RECO Bouwmaterieel uit Koudekerk aan den Rijn de activiteiten overgenomen van BUKO Materieeldienst, onderdeel van de BUKO Groep uit Beverwijk. Tegelijkertijd is Scheybeeck B.V., de holding van de BUKO Groep, voor vijftig procent eigenaar van RECO geworden.

21 dec 2009

Door deze strategische samenwerking kan RECO zijn klanten nog meer knowhow, hoogwaardig materieel en leveringsgaranties bieden. Daarmee verwacht RECO zijn positie als onafhankelijk materieelspecialist voor de bouw en andere sectoren verder te kunnen versterken en uitbouwen.

Moderne materieelpartner door krachtenbundeling RECO en BUKO

'Wij hebben voor deze samenwerking gekozen, vanwege de zeer professionele organisatie en het innovatieve karakter van RECO,' verklaart Dick Burger, directeur van de BUKO Groep. 'Ze zijn sterk in advisering en projectbegeleiding. Maar ook in veiligheid en productontwikkeling lopen ze voorop. Door onze eigen materieeldienst onder te brengen bij RECO, ontstaat er een interessante schaalvergroting.' Rob Reigwein, directeur van RECO Bouwmaterieel, voegt daar aan toe: 'We kunnen nu n—g meer bieden aan onze klanten. Bovendien krijgen RECO en de BUKO Groep aansluiting bij elkaars markten. Een klassieke win-winsituatie dus.'

Aan de nieuwe samenwerking ligt ook een gedeelde toekomstvisie ten grondslag. Burger: 'In de bouwsector is het leveren van ondersteunend materieel een echt specialisme geworden. Dat komt door de hoge veiligheideisen. En bijvoorbeeld bij steigerwerk voor complexe projecten komt vooraf veel reken- en tekenwerk kijken.' Reigwein: 'We zien dat het voor aannemers best een opgave is om al het bouwmaterieel zelf in huis te hebben. Je moet het kopen, opslaan, onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor een voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg graag uit handen, met zeer hoogwaardig materieel, inhoudelijk advies en een manier van organiseren die faalkosten vrijwel uitsluit. Ook voor organisaties met een eigen materieeldienst kan RECO een perfect aanvullend leveringsprogramma bieden.'

RECO Bouwmaterieel is een onafhankelijke toeleverancier voor de bouw, industrie, maritieme sector, overheid, zorginstellingen en evenementenbranche. De onderneming bestaat meer dan vijftig jaar, heeft vier vestigingen en telt honderdveertig medewerkers. BUKO Materieeldienst, met voorheen twintig medewerkers, komt uit de BUKO Groep, die gespecialiseerd is in transport, bouwplaatsinrichting, semi-permanente gebouwen, verkeersvoorzieningen en sanitaire faciliteiten. De BUKO Groep met vestigingen door heel Nederland telt zo'n vijfhonderd medewerkers. Scheybeeck B.V. is de holding van de BUKO Groep.

http://www.buko.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl