Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Industrialisatie bouw onvermijdelijk

Toeleveranciers zijn belangrijke vernieuwers in de bouw. Hun innovaties leiden echter niet tot een groter aandeel in het bouwproces. De huidige recessie zorgt er daarbij voor dat er minder ruimte is om te innoveren. De vraag naar duurzame, kwalitatief goede en kosteneffici‘nte bouwmaterialen neemt echter toe en innoverende bedrijven kunnen zich juist nu op deze gebieden onderscheiden.

29 dec 2009

Toeleveranciers van lichte bouwmaterialen, bijvoorbeeld isolatiemateriaal en verf, worden over het algemeen minder hard door de recessie getroffen doordat deze producten ook veel in de renovatiesector worden gebruikt. Dit stelt het ING Economisch Bureau in de vandaag gepubliceerde studie toeleveranciers bouw. Andere interessante conclusies uit het rapport: á Bouwmaterialenindustrie krimpt in 2010 met 8%; á Aandeel toeleveranciers in totale bouwproductie bleef afgelopen 20 jaar stabiel; á Bij circa 50% van de nieuwe bedrijfsgebouwen wordt prefab gebruikt. In de woningbouw is dit percentage veel lager (10 ˆ 15%) maar neemt wel toe. "Duurzaam bouwen komt in Nederland nog niet snel genoeg van de grond" aldus sectormanager bouw en vastgoed, Jan van der Doelen. Voor de innoverende bouwtoelevering een mooie kans om in samenwerking met andere bouwpartners een dominantere rol af te dwingen."

Daling bouwmaterialenproductie

Voor meer cijfers en achtergronden kunt u contact opnemen met: Jan van der Doelen, ING sectormanager bouw en vastgoed, 020 652 20 14 Maurice van Sante, ING Economisch Bureau, 020 576 85 47 OF vinden op de onderstaande website:

http://www.ing.nl/particulier/nieuws-en-kennis/economisch-bureau/index.aspx
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl