Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Glasverwarmde sneeuwvrije iglo

Een uniek (glas-)verwarmingsconcept bewijst zijn onbegrensde mogelijkheden.
Glass Consult , leverancier van het verwarmd IQ Glas , uit het Zuid-Limburgse Noorbeek , boekt na Azie nu met deze toepassing ook succes in de Scandinavische landen en Siberi‘/Rusland.

6 jan 2010

Enige jaren geleden werd een gedeelte van het wereldberoemde Terra Cotta leger ( pit nr.7 ) in China al voorzien van enkele duizenden m2 verwarmd IQ Glas in de glazen vloeren en wanden ter voorkoming van nadelige condensvorming van de beelden en wordt verdere aantasting zo voorkomen.

Naast tal van andere nieuwe toepassingen binnen en buiten Europa, vormt het realiseren van een sneeuwvrije Iglo het laatste bijzondere concept waarmee Glass Consult met het verwarmd IQ Glas aan de weg timmert in de topklasse van de glaswereld.

Boven de rand van de noordpoolcirkel, in het Finse Lapland, zijn zo’n 20 geheel glazen iglo’s voorzien van verwarmd glas. Gasten van dit opmerkelijke initiatief in de hotelwereld, kunnen ook in de sneeuwrijke periode en bij temperaturen tot min. 40 graden, nu in een geheel sneeuwvrije, transparante iglo logeren. Dit door toepassing van het verwarmd glas waardoor de geheel glazen koepels niet onder sneeuw bedolven worden. Terwijl het binnen heerlijk warm is kan door deze vorm van verwarming genoten worden van het noorderlicht, de schitterende sterrenhemel of de versvallende sneeuw buiten. Het verwarmingsconcept van IQ Glas zorgt immers voor een “glasheldere”, condens- en sneeuwvrije uitkijk. Een nieuw beleving voor de happy-few of gewoon een zeer creatieve variant van de mogelijkheden die dit glas biedt?

Glasverwarmde sneeuwvrije iglo - Glass Consult, Limburg

Directeur Funs Fiddelers van Glass Consult benadrukt dat dit exclusieve product op veel plaatsen wordt ingezet, met een nog grotere variatie aan toepassingsmogelijkheden. Trendy ijsbars in Spanje, Dubai,maar ook Eindhoven en binnenkort Groningen maken op intelligente wijze gebruik van verwarmd IQ glas. Maar ook een beschermende glaslaag voor de kleuren-tv in de badkamers van een 5-sterren hotel is een voorbeeld. Het succes van de Finse Iglo’s heeft ook geleid tot nog een fraaie opdracht die binnenkort gerealiseerd gaat worden: In Siberi‘ wordt het verwarmend verwarmd IQ Glas binnenkort in een botanische tuin en een sportschool toegepast. Beide projecten hebben gigantische glazen daken en om deze vrij te houden van sneeuw, zowel dat het qua doorkijk als belasting van de bouwkundige constructie een verbetering is, is ook daar gekozen voor de toepassing van verwarmd IQ Glas. En in het lange sneeuwrijke winterseizoen, wordt daar zeker een aantal uren daglicht bijzonder op prijs gesteld.

Maar ook veel kleinschaligere toepassing komen aan bod, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de beloopbare glasplaat op een oude waterput die nu nog continu vanwege condensvorming de inkijk ernstig belemmert. Met verwarmd glas is dit euvel simpel op te lossen en komt de enige jaren geleden geheel gerestaureerde put eindelijk tot zijn recht.

Fiddelers bewerkt en verkoopt deze high-tech projecten voor 95 % via internet, wereldwijd. Maar hij zegt : “ ook al komen we in de hele wereld om deze unieke projecten te realiseren, ik kan Nederland ook niet in de steek laten , al is het maar om bijvoorbeeld die oude waterput op een marktplein van een oplossing te voorzien. Maar de creatieve successen leiden ertoe dat we onze slogan “ comfort, met de ruit als verwarming” ook nooit meer loslaten. Met steeds nieuwe energie en creativiteit komen we dan vanzelf weer tot nieuwe verrassende toepassingen. Wat is nou leuker om te doen ? Voor meer informatie en foto's, zie onderstaande website

http://www.iq-glas.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl