met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

DHV tekent contract beheer industriecomplex Chemelot

Advies- en ingenieursbureau verlengt onderhoudswerkzaamheden met vier jaar

13 jan 2010

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een verlengingscontract ondertekend voor het beheer van de gezamenlijke openbare infrastructuur van industrieterrein Chemelot. In het contract wordt de lijn van de gerealiseerde kostenbesparingen van de afgelopen jaren doorgezet. Met een oppervlakte van 850 hectare is het chemische industriecomplex in Geleen het grootste van Nederland. DHV blijft daarmee de komende vier jaar verantwoordelijk voor de handhaving van veiligheidsregels, het onderhoud van de openbare infrastructuur en de bewaking van de bodemkwaliteit op het complex. De chemische productie op Chemelot kan daardoor ongestoord en veilig functioneren. Het contract is getekend met DSM-dochter Sitech Services BV.

DHV tekent contract beheer industriecomplex Chemelot

Beheren van een stad
Geert Fuchs, projectdirecteur Asset Management bij DHV: ‘Het Chemelot-complex is enorm. We onderhouden onder andere 80 kilometer aan wegen, 80 kilometer spoor en 195 kilometer aan rioolleidingen. Ook beheren we 16 bruggen en viaducten en een haven. Ten aanzien van deze aspecten is Chemelot eerder een stad dan een industriecomplex en dat maakt deze opdracht blijvend uitdagend.’

Brandveilig gras
Het advies- en ingenieursbureau is sinds 2006 beheerder van Chemelot. Sinds die tijd is dagelijks een team aanwezig voor het parkmanagement op het terrein. Fuchs: ‘Dat willen we zo duurzaam mogelijk doen. Zo hebben we een speciale grassoort laten ontwikkelen dat brandveilig is. Op die manier is er groen aanwezig op het complex, maar wel op een verantwoorde manier.’

360 panoramafoto's
In het nieuwe contract worden positieve ervaringen uit de afgelopen vier jaar meegenomen. Fuchs: ‘Zo hebben we met 360 foto’s heel scherp in beeld wat de onderhoudsstatus is van het complex. Deze monitoring komt de komende vier jaar natuurlijk goed van pas.’ De foto’s, Cyclorama’s, zijn gemaakt in samenwerking met CycloMedia, strategisch partner van DHV.

Het parkmanagement op Chemelot heeft eerder vruchten afgeworpen. Zo ontving DHV in 2008 een bronzen certificaat van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer van certificeringinstantie SMK.

Meer informatie ? Zie onderstaande link.

http://www2.dhv.com/defaultnl.aspx

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb