Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

DHV tekent contract beheer industriecomplex Chemelot

Advies- en ingenieursbureau verlengt onderhoudswerkzaamheden met vier jaar

13 jan 2010

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een verlengingscontract ondertekend voor het beheer van de gezamenlijke openbare infrastructuur van industrieterrein Chemelot. In het contract wordt de lijn van de gerealiseerde kostenbesparingen van de afgelopen jaren doorgezet. Met een oppervlakte van 850 hectare is het chemische industriecomplex in Geleen het grootste van Nederland. DHV blijft daarmee de komende vier jaar verantwoordelijk voor de handhaving van veiligheidsregels, het onderhoud van de openbare infrastructuur en de bewaking van de bodemkwaliteit op het complex. De chemische productie op Chemelot kan daardoor ongestoord en veilig functioneren. Het contract is getekend met DSM-dochter Sitech Services BV.

DHV tekent contract beheer industriecomplex Chemelot

Beheren van een stad
Geert Fuchs, projectdirecteur Asset Management bij DHV: ‘Het Chemelot-complex is enorm. We onderhouden onder andere 80 kilometer aan wegen, 80 kilometer spoor en 195 kilometer aan rioolleidingen. Ook beheren we 16 bruggen en viaducten en een haven. Ten aanzien van deze aspecten is Chemelot eerder een stad dan een industriecomplex en dat maakt deze opdracht blijvend uitdagend.’

Brandveilig gras
Het advies- en ingenieursbureau is sinds 2006 beheerder van Chemelot. Sinds die tijd is dagelijks een team aanwezig voor het parkmanagement op het terrein. Fuchs: ‘Dat willen we zo duurzaam mogelijk doen. Zo hebben we een speciale grassoort laten ontwikkelen dat brandveilig is. Op die manier is er groen aanwezig op het complex, maar wel op een verantwoorde manier.’

360¡ panoramafoto's
In het nieuwe contract worden positieve ervaringen uit de afgelopen vier jaar meegenomen. Fuchs: ‘Zo hebben we met 360¡ foto’s heel scherp in beeld wat de onderhoudsstatus is van het complex. Deze monitoring komt de komende vier jaar natuurlijk goed van pas.’ De foto’s, Cyclorama’s, zijn gemaakt in samenwerking met CycloMedia, strategisch partner van DHV.

Het parkmanagement op Chemelot heeft eerder vruchten afgeworpen. Zo ontving DHV in 2008 een bronzen certificaat van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer van certificeringinstantie SMK.

Meer informatie ? Zie onderstaande link.

http://www2.dhv.com/defaultnl.aspx
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl