met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Meer veiligheid met nieuwe compacte DMX3 vermogensautomaten

Legrand Nederland introduceert een serie DMX3 vermogensautomaten en lastscheiders die zeer compact en veilig zijn. Deze nieuwe vermogensautomaten onderscheiden zich door de geringe inbouwmaten, eenvoudige montage in combinatie met een groot aansluitgemak en een uitgebreide range aansluitmogelijkheden

29 jan 2010

De DMX3 zorgt in een vaak complexe installatie voor veiligheid door het afschakelen van overbelastingsstromen en kortsluitingen. Zowel voor installateurs als voor paneelbouwers biedt de DMX3 vermogensautomaat voordeel in aansluitgemak en parametrering. Een van de belangrijkste onderdelen van de vermogensautomaat is de beveiligingsunit. Legrand heeft keuze uit twee eenvoudig in te stellen elektronische beveiligingsunits: de MP4 LI en de MP4 LSI. Het verschil zit in de mogelijkheid om ook de magnetische instellingen (beveiliging tegen kortsluiting) te kunnen uitvoeren. Alle MP4 beveiligingsunits zijn uitgerust met batterijvoeding. Ook wanneer de automaat niet van spanning is voorzien, kan de unit worden ingesteld en uitgelezen. Elke beveiligingsunit wordt individueel getest en voorzien van een testcertificaat. Een nauwkeurige instelling van de parameters voorkomt dat correct werkende delen van de installatie worden uitgeschakeld. Het instellen van de verschillende parameters is eenvoudig dankzij een gemakkelijk uit te lezen LCD-display, dat zowel de stromen, foutinstellingen als een logboek weergeeft. Het is tevens mogelijk de units uit te rusten met een communicatieoptie volgens het Modbus protocol.

De compacte DMX3 is gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te sluiten

Verschillende bouwgroottes en aansluittechnieken
Het assortiment DMX3 vermogensautomaten en lastscheiders bestaat uit twee verschillende bouwgroottes, acht verschillende ampˇrages en drie verschillende kortsluitafschakelvermogens van 50, 65 en 100kA. De DMX3 vermogensautomaten zijn leverbaar als vaste versie en als uitrijdbare versie. Ook is er keuze uit diverse horizontale en verticale aansluitingen, eventueel met spreidklemmen. Legrand ontwikkelt en produceert de vermogensautomaten geheel in eigen huis, waar ze conform de specificaties van de klant compleet geassembleerd worden geleverd.

Trainingen
Naast service, onderhoud en doorstromen van vermogensautomaten organiseert Legrand trainingen waar technische kennis gedeeld wordt. In deze trainingen wordt dieper ingegaan op kortsluitafschakelvermogen, selectiviteit en back-up beveiliging. Legrand zorgt ook voor begeleiding bij de samenstelling, montage en instelling van de vermogensautomaten. Voor meer informatie kan men kijken op: www.legrandnederland.nl.

Legrand Nederland
Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van meer dan 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot ˇˇn de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

http://www.legrandnederland.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb