Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Oprichting normcommissie Asset Management materi‘le activa

De oprichtingsbijeenkomst voor de NEN-normcommissie Asset Management materi‘le activa vindt op 16 februari 2010 plaats. NEN licht toe welke kansen er liggen voor organisaties om te participeren. De normcommissie zal de Nederlandse inbreng gaan verzorgen bij de ontwikkeling van een ISO norm op het gebied van Asset Management. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle belanghebbende partijen.

28 jan 2010

Het Engelse normalisatie-instituut (BSI) heeft een voorstel ingediend om een ISO norm te ontwikkelen op het gebied van Asset Management voor materi‘le activa. Naar aanleiding van een eerste consultatie van de marktpartijen heeft Nederland positief gestemd op het voorstel om een dergelijke mondiale norm op te stellen. Vanwege gebleken belangstelling onder marktpartijen voor de te ontwikkelen norm organiseert het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) nu deze oprichtingsbijeenkomst. Doel is gezamenlijk te bepalen of er vanuit de Nederlandse marktbehoefte is om actief deel te nemen aan het normontwikkelingsproces. Bij voldoende interesse en draagvlak wordt de normcommissie opgericht. Deelname aan de commissie is mogelijk door inhoudelijke inbreng en een financi‘le bijdrage voor de ondersteuning en advisering van de normcommissie door NEN.

Oprichting normcommissie Asset Management materi‘le activa

Doelstelling ISO-norm
Met het ontwikkelen van een mondiale norm wordt de wereldwijde kennis ten aanzien van het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een asset management systeem gebundeld. De op te stellen ISO norm is bedoeld voor organisaties die materi‘le activa bezitten en die hun activa gebruiken voor het leveren van services aan klanten, maatschappij (utiliteit, transport, energieopwekking, defensie, industrie, vastgoed, lokale en nationale overheden), maar ook voor partijen die belang bij de dienst hebben zoals gebruikers, klanten, opdrachtgevers, overheid, de particuliere en publieke sector.

Uitgangspunten
Belangrijkste uitgangspunten voor de te ontwikkelen normen zijn de Engelse standaarden PAS 55, deel 1 en deel 2, op het gebied van Asset Management en NTA 8120, een nationale specificatie voor Asset Management voor de energiesector in Nederland.

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden voor deze bijeenkomst kunt contact opnemen met NEN-Business Development, telefoon (015) 2690 372 of per e-mail via businessdevelopment@nen.nl.

http://nieuws.nen.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl