Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Air Products met Maxx-gassen, Integra-cilinders en CryoEase Service op de TechniShow

Tijdens de TechniShow, die van 9 tot en met 12 maart 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden, vestigt Air Products (hal 9 stand A010) de aandacht op haar hele leveringsprogramma. Dat bestaat uit de Maxx-lasgassen, de Integra-cilinders, de CryoEase service, de Gas Installation Service en een reeks accessoires en toebehoren voor lassen en snijden.

9 feb 2010

Air Products is ŽŽn van de toonaangevende leveranciers van gassen voor lassen en snijden. Onder het Maxx¨-label wordt een brede range las- en beschermgassen voor alle soorten metalen en lasprocessen geleverd. De Maxx-beschermgassen voldoen uiteraard aan alle nationale en Europese normen op het gebied van gaszuiverheid en mengnauwkeurigheid. Een juiste keuze van het gas is van groot belang voor de kwaliteit van het las- en snijwerk. Een lasgas heeft bijvoorbeeld invloed op het uiterlijk van de las, het spatgedrag, de inbranding en de mechanische en chemische eigenschappen van de constructie. Maar het gas heeft ook invloed op de las- en neersmeltsnelheid, de verdere nabewerking en dus direct op de efficiency van het lasproces. Bij de keuze van het lasgas spelen verschillende factoren een rol: de materiaalsoort, het lasproces en de lasomstandigheden. Elke lasmethode gebruikt zijn eigen specifieke gassen, maar het vari‘ren van mengsels of het toevoegen van specifieke gassen als helium of waterstof kunnen de lassnelheid en de kwaliteit verbeteren. Air Products ondersteunt zijn klanten daarom bij de selectie van lasgassen. Er zijn brochures beschikbaar en op de website van Air Products is een lasgas selector te vinden die bedrijven via een overzichtelijk menu bij de keuze van het juiste lasgas helpt.

Air Products: gassen voor lassen en snijden

Integra¨-cilinders
Air Products is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen, waarbij gebruiksgemak, veiligheid en leverbetrouwbaarheid centraal staan. Enkele jaren geleden werden de eerste Integra-cilinders ge•ntroduceerd, die met een inhoud van 30 liter veel kleiner, stabieler, lichter en veiliger in gebruik zijn dan de gebruikelijke cilinders. Ze zijn dus bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik in werkplaatsen, op bouwterreinen of in servicewagens. De Integra-cilinders hebben een beschermkap, waarin handvaten, drukregelaar en inhoudsmeter ge•ntegreerd zijn. Dankzij de snelkoppeling zijn ze niet alleen bijzonder gemakkelijk in gebruik, maar ook zeer veilig. Het ventiel wordt automatisch afgesloten als de toevoer per ongeluk wegvalt. De Integra-cilinders voor zuurstof en acetyleen zijn ook uitgerust met een vlamdover. Er zijn inmiddels Integra-cilinders leverbaar voor argon, zuurstof en acetyleen, maar ook voor de Ferromaxx¨, Inomaxx¨ en Alumaxx¨ beschermgassen van Air Products.

CryoEase Service
Voor grote afnemers met een verbruik van zo’n tien cilinders of meer per maand is de CryoEase¨ service ontwikkeld, waarbij vloeibare gassen -stikstof, zuurstof en argon- opgeslagen wordt in voorraadtanks met een inhoud vari‘rend van 230 tot 2.000 liter. Het bijzondere van het systeem is, dat de gassen op de juiste werkdruk bijgevuld worden. De levering kan daardoor op elk moment van de dag plaatsvinden, zonder dat de productie onderbroken hoeft te worden of dat er voor de levering van gas personeel buiten de normale werktijden moet terugkomen.

De CryoEase-systemen van Air Products worden geleverd op pallets, zodat ze niet onderhevig zijn aan allerlei vergunningenprocedures en eenvoudig geplaatst kunnen worden. Dankzij de ruime keuze aan tankafmetingen, kan het systeem ook gemakkelijk aan de beschikbare ruimte bij de klant aangepast worden. Air Products heeft de Gas Installations Service (GIS) opgezet, die klanten desgewenst ondersteunt bij het hele proces van ontwerp tot en met installatie van pijpleidingen en mengpanelen, die het gas van de cilinders of de tanks naar het verbruikspunt transporteren. Daarnaast levert Air Products een breed scala van standaard accessoires als slangen, koppelingen, vlamdovers en branders, maar ook wandafnamepunten, reduceertoestellen en doorstroombegrenzers.

De producten van Air Products worden in de Benelux via netwerk van zo’n 100 agenten en depothouders verkocht. Dat dichte netwerk heeft als voordeel, dat gassen en equipment binnen 24 uur en zelfs vaak nog dezelfde werkdag geleverd worden.

http://www.airproducts.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl