met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Opening tentoonstelling in Amsterdam over Cradle to Cradle

Publiek kan kennismaken met het positieve antwoord richting duurzaamheid
Woensdag 17 februari 2010 wordt in het stadsdeelhuis van Oost-Watergraafsmeer in Amsterdam de tentoonstelling ‘Alle Dagen Feest’ geopend. De tentoonstelling is bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met Cradle to Cradle (C2C).

14 feb 2010

C2C is een volledig andere manier van omgaan met grondstoffen: in plaats van weggooien of verbranden wordt alles hergebruikt. De tentoonstelling wordt geopend door Michael Braungart, ˇˇn van de grondleggers van de Cradle to Cradle-filosofie en Marijke Vos, milieuwethouder van de gemeente Amsterdam.

Tentoonstelling over Cradle to Cradle
Cradle to Cradle is een nieuwe industri‘le revolutie zonder vervuilende en giftige gevolgen, die niet leidt tot tekorten aan grondstoffen. In het bedrijfsleven en bij de ontwikkeling van nieuwe wijken is Cradle to Cradle op dit moment al erg populair. Veel consumenten hebben echter nog nooit van de term gehoord. Dat willen de organisatoren van de tentoonstelling, die door het hele land gaat reizen, veranderen. Consumenten zijn juist heel belangrijk voor het succes. Aan de tentoonstelling is een educatieprogramma gekoppeld voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Eco-effectiveness in the redesign of business and products

Workshop gebiedsontwikkeling vanuit de C2C De tentoonstelling laat zien dat Cradle to Cradle het positieve antwoord is naar een duurzame wereld. Want waarom zorgen we er bijvoorbeeld niet voor dat huizen energie opleveren in plaats van dat ze energie kosten? Tijdens de workshop ‘Gebiedsontwikkeling vanuit Cradle to Cradle filosofie’ worden voorbeelden gepresenteerd die laten zien dat hier op dit moment hard aan wordt gewerkt. In de bijlage vindt u het programma van de workshop. Uitnodiging voor de pers De vereniging van Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Hypsos en Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer nodigen u graag uit voor de opening.

De workshop gebiedsontwikkeling start om 09.30 uur. Om 10.30 uur openen Michael Braungart en Marijke Vos de tentoonstelling. Datum: woensdag 17 februari a.s. Tijd: vanaf 09.30 uur Locatie: Stadsdeelhuis Oost-Watergraafsmeer Oranje-vrijstaatplein 2, Amsterdam

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb