met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Legrand sponsort SkillsMasters 2010

Legrand Nederland sponsort het beroepenevenement SkillsMasters dat van 4 t/m 6 maart gehouden wordt in Ahoy Rotterdam. Tijdens drie dagen binden jongeren de strijd met elkaar aan in verschillende vakgebieden. Legrand levert de materialen, waarmee de jongeren in het zogenaamde ‘InstallationPark’ aan de slag gaan.

19 feb 2010

Monteurs afkomstig uit de installatietechniek, elektrotechniek en koudetechniek moeten een specifieke ruimte voorzien van de benodigde installaties.

Via sponsoring wil Legrand een positieve bijdrage leveren aan het versterken van het imago van techniek en de elektrotechnische branche in het bijzonder. Voor de wedstrijddeelnemers betekent dit dat zij kunnen werken met professionele materialen en systemen die naadloos op elkaar zijn afgestemd. Legrand levert onder andere de schakel- en verdeelinrichting, schakelmateriaal en de kabeldraagsystemen, waaronder de nieuwste Van Geel P31 kabelgoten. Aan de wedstrijd voor het vakgebied elektrotechniek doen in totaal 31 kandidaten mee, afkomstig van het mbo en vmbo. De winnaar in ieder vakgebied mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Schakel en verdeel

WedstrijdopdrachtenDe wedstrijdopdracht voor de mbo-leerlingen bestaat uit een personeelsruimte, verdeeld in een kantoor, technische ruimte en was- en koelruimte. De kandidaten moeten in de verschillende ruimtes onder andere elektrische installaties, schakel en verdeelinrichtingen, vloerverwarming en verlichting installeren. De vmbo-leerlingen gaan met een gelijksoortige opdracht aan de slag in een EHBO-ruimte. De kandidaten Installatietechniek houden zich bezig met de riolering en de drinkwater- en warmwaterinstallatie. De kandidaten Elektrotechniek leggen onder andere een kabelrail aan met verlichting, wandgoot met aansluitpunten en plintgootsysteem met aansluitpunten voor 230 Volt en data. De jury beoordeelt het werk op verschillende punten, zoals vakmanschap bij de montage, plannen en organiseren, samenwerken, maatvoering, netheid, veiligheid en werking en gereedheid van de installatie.

Legrand Nederland

Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van meer dan 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot n van de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

meer informatie, zie website

http://www.legrandnederland.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb