met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Interactieve 3D voor nieuwbouw project Twello

Het Nijmeegse 3D bedrijf Zero Creative heeft een interactieve 3D maquette opgeleverd aan de Gemeente Voorst voor nieuwbouw project "De Schaker" in het Gelderse Twello. Het interactieve 3D model zal woensdag 10 maart 2010 voor de eerste keer ingezet worden tijdens een informatie-avond.

20 feb 2010

Project "De Schaker" valt uiteen in de ontwikkeling van 4 nieuwe buurten in Twello, met gezamenlijk circa 350 woningen en een of twee (appartementen) complexen. Voor Twello is dit project de grootste uitbreiding sinds eind jaren '70, begin jaren '80. Dit samen genomen met de specifieke omgevingskwaliteiten die de Gemeente Voorst voor ogen heeft, maken De Schaker tot een bijzonder project.

Interactieve 3D maquette

Om intern binnen de gemeente en haar partners, alsmede naar andere belanghebbenden zoals omwonenden, een goed beeld te krijgen van het effect van het project, heeft Zero Creative de opdracht gekregen om een interactieve visualisatie te maken. Hiervoor wordt de zogenoemde Zcontrol 3D technologie gebruikt, een mix van realistische/echte en 3d geanimeerde beelden in een virtual reality omgeving. De gebruiker kan kiezen voor een automatische rondvlucht door het gebied f zelf, geheel vrij, door het gebied bewegen. Dit maakt het mogelijk om alle denkbare invalshoeken en zichtlijnen te aanschouwen. Een krachtig hulpmiddel tijdens overleggen en presentaties. Door integratie van het bestaande omliggende gebied, bestaande uit de dorpskern van Twello en het natuurgebied rondom de rivier de Fliert, is de herkenbaarheid optimaal, wat ook een extra gevoel van realisme bewerkstelligt.

Voor de Gemeente Voorst is niet alleen een juiste visualisatie waardevol. Ook de hoge mate van gemak, herbruikbaarheid en snelle levertijd in combinatie met een lage investering heeft geleid tot de inzet van dit nieuwe communicatiemiddel. Op korte termijn kunnen kosten worden bespaard, omdat andere, wellicht minder effectieve doch duurdere visualisatie-mogelijkheden niet hoeven te worden ingezet. Op de lange termijn zijn besparingen mogelijk door de herbruikbaarheid van de interactieve presentatie. "De 3D weergave van ons plan maakt het voor ons mogelijk om voor omwonenden in een vroeg stadium onduidelijkheden weg te nemen. Tevens is het een uiterst behulpzaam middel in de communicatie naar het gemeentebestuur, het is een bijzonder nuttige aanvulling voor de komende informatieavond", aldus Erik Molenaar, projectleider de Schaker voor de Gemeente Voorst.

Zero Creative is een toonaangevende partij op het gebied van interactieve 3D belevingen in zowel Nederland als daarbuiten en ontwikkelde de afgelopen jaren al vele 3D presentaties voor projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, gemeenten en andere overheidsinstellingen. Daarnaast is het bedrijf ook bekend van haar xyZ 3D Displays, waarmee 3D gezien kan worden znder brilletje. Het van origine Nederlandse bedrijf is inmiddels actief in meer dan 25 landen wereldwijd.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb