met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Robuuste houtklovers in assortiment Dolmar

Makita uit Son breidt haar Dolmar assortiment uit met twee nieuwe houtklovers voor de professional. Deze LS6002 en de LS6004S zijn dankzij hun robuuste bouw zeer duurzaam en geschikt voor het koven van meterhout. Dankzij een eenvoudige tweehandsbediening kan de vakman er veilig en gemakkelijk mee werken. De Dolmar houtklovers zijn vanaf september leverbaar.

22 feb 2010

De tweehandsbediening zorgt ervoor dat door het naar beneden drukken van de grepen de slagarm geactiveerd wordt. Verder is de klooftafel in een handomdraai en zonder gereedschap in hoogte verstelbaar. Dat maakt de machine geschikt voor klooflengtes die vari‘ren van 550 mm tot maximaal 1080 mm. Dankzij de grote wielen is de houtklover eenvoudig te verplaatsen.

Robuuste houtklover met tweehandsbediening

28% sneller
De beide nieuwe types zijn grotendeels vergelijkbaar aan elkaar. De LS6004S beschikt dankzij een 4,0 kW motor en een grote hydraulische pomp over een 28% snellere slagkracht. Dit betekent dat deze machine 8 cm/s klooft in plaats van 6,25 cm/s, zoals de LS6002. De LS6004S is tevens voorzien van een krachtstroomaansluiting. De LS6002 is uitgerust met een 2,2 kW motor. Voor de Dolmar houtklovers zijn verschillende accessoires leverbaar, zoals een kruiswig, een kloofverbreder en een wigverlenging.

Over Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Sinds oktober 2007 is de Nederlandse Makita organisatie, importeur van Dolmar. Een halve eeuw lang werd Dolmar gedistribueerd door Vledder in Huissen. Vledder is tegenwoordig actief als groothandel. Makita Corporation heeft vorig jaar vervolgens de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Makita versterkt hiermee haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines en voegt belangrijke productcategorie‘n en technologie toe aan het bestaande en slimme Dolmar-assortiment.

http://www.makita.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb