Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

De schakelreeksen van Niko

Een nooit eerder geziene combinatie van design, gebruiks- en installatiegemak Met de schakelreeksen van Niko wordt in elke leefruimte grenzeloos comfort ge•ntegreerd. Met Niko Original bewijst Niko dat ook standaard schakelmateriaal een luxe design kan bieden

26 feb 2010

Niko Intense
heeft een strakke vormgeving met zachte lijnen. Deze lijnen geven de schakelaar een warm karakter. Niko Pure staat voor ultrastrak design. Exclusieve materialen zoals bamboe en roestvrij staal garanderen een duurzame en stijlvolle afwerking.

Tijdwinst voor de installateur
De schakelaars van Niko bieden een nooit eerder geziene combinatie van gebruiksgemak, comfort en design. Elk detail in het mechanisme vergemakkelijkt de installatie. Alle aansluitklemmen zitten aan dezelfde kant van de sokkel, waardoor alle draden op gelijke lengte kunnen worden gestript. Het mechanisme bevat blokvormige zilvercontacten in kruisvorm opgesteld en insteekklemmen met ontgrendeling (manueel of met een schroevendraaier te bedienen). Ook de inbouwdiepte van de sokkel is gereduceerd, er is meer dan voldoende ruimte voor de aansluiting in de inbouwdoos. Dit alles levert de installateur behoorlijk wat tijdwinst op.

Zachte lijnen, warm karakter: Niko Intense

Snelle en eenvoudige montage
Alle informatie die noodzakelijk is voor een vlotte installatie werd met een laser op het inbouwraam aangebracht: klemmenidentificatie en het schakelteken staat op de achterzijde van de sokkel. De schakelaars zijn universeel inbouwbaar. Ze passen in elk type inbouwdoos. De hele installatie verloopt in slechts drie stappen. De toets wordt automatisch gecentreerd tijdens het plaatsen van de afdekplaat en kan nooit te diep worden geduwd. De afdekplaat is verstelbaar om een perfecte aansluiting met de muur te garanderen, zelfs wanneer de sokkel te diep zit of uit te muur komt. Demonteren van de afdekplaat kan makkelijk met de hand of met een schroevendraaier.

Inbouwraam
De staalplaat die voor dit inbouwraam wordt gebruikt is 1mm dik en is ook verzinkt na het snijden van de brug (om roest te voorkomen). De inbouwramen kunnen verticaal en horizontaal gekoppeld worden. Meer nog: als ŽŽn inbouwraam waterpas staat, zijn, door de opstaande ribben, de overige aangesloten inbouwramen dat automatisch ook. Dat bespaart alweer tijd en moeite.

Meerdere montagemogelijkheden
Monteren kan op verschillende manieren dankzij de aanwezigheid van banaanvormige schroefgaten (voor holle wand inbouwdozen) en paneelschroefgaten. Nu ook 4- en 5-voudige afdekplaten in de reeksen Niko Pure en Niko Intense Bij de start waren de afdekplaten van de reeks Niko Pure tot maximaal 3-voudig beschikbaar. Door het grote succes van de nieuwe vormgeving en op verzoek van velen, werden aan deze reeks 4- en 5-voudige afdekplaten toegevoegd. Daardoor kunnen alle voorkomende configuraties ook in deze afwerkingen
afgemonteerd worden. Let wel, alleen de Niko Pure natural green (160-), soft grey ( 159-) en natural red (152-) blijven tot maximaal 3-voudig beschikbaar. meer informatie op onze website

http://www.niko.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl