met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

70 Segways in race voor duurzaam drijvend wonen

70 teams gaan maandag met elkaar de strijd aan op Segways (een zelfbalancerend elektrisch vervoermiddel). De race vormt het sluitstuk van de ontwerpfase van de Ontwerpwedstrijd Duurzaam Drijvend Wonen.

27 feb 2010

Bijna 500 deelnemers van studenten tot medewerkers van internationale bedrijven - hebben acht weken hard gewerkt aan vernieuwende idee‘n en oplossingen voor duurzame drijfwoningen. Maandag 1 maart om 10.00 uur komen ze op Segways hun ontwerp inleveren in een race tegen de klok voor duurzaam drijvend wonen. De korte race is op de Oranje-Vrijstaatkade en start om 10.00 uur. Bij de finish van het parcours staan Marijke Vos, wethouder Milieu van Amsterdam en juryvoorzitter van de wedstrijd, en Sharona Ceha, portefeuillehouder Milieu van Oost-Watergraafsmeer. Zij nemen bij de finish de ontwerpen symbolisch in ontvangst.

Ontwerpen voor Duurzaam Drijvend Wonen

Oogst van een succesvolle duurzame ontwerpwedstrijd
De opdracht van de ontwerpwedstrijd Duurzaam Drijvend Wonen is een ontwerp te bedenken voor een zelfvoorzienende drijfwoning die zoveel mogelijk op basis van het Cradle-to-Cradleprincipe wordt gebouwd. Een moderne woning van duurzame materialen die geen fossiele brandstoffen gebruikt. Toch moet de woning van alle gemakken en functies zijn voorzien. Er moet een gezin van vier personen kunnen wonen. De respons was overweldigend. Meer dan zeventig teams - met in totaal bijna 500 deelnemers - van professionals en studenten zijn aan de slag gegaan om idee‘n voor de drijfwoningen te bedenken. De winnaars worden op 14 april bekend gemaakt tijdens een groot evenement in het Muziekgebouw aan het IJ. Het winnende ontwerp wordt gerealiseerd, en komt te liggen op een locatie in stadsdeel Oost.

Voor meer informatie over de ontwerpwedstrijd: zie www.duurzaamoostamsterdam.nl

http://www.duurzaamoostamsterdam.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb