Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Seminar `Het dynamische schoolgebouw 2010'

Een gezonde, flexibele en energiezuinige leeromgeving In samenwerking met diverse gerenommeerde partners organiseert DWA installatie- en energieadvies op donderdag 22 april 2010 een seminar over het realiseren van een gezond, flexibel en energiezuinig schoolgebouw. Centraal staat de combinatie van bewezen duurzaamheid en innovatie.

28 feb 2010

Aan het nieuwe gebouw van De Haagse Hogeschool Delft ligt een integraal ontwerp ten grondslag. Het resultaat is een school die klaar is voor de toekomst. Het gebouw is niet alleen comfortabel voor studenten en medewerkers, maar levert ook een uitstekende energieprestatie. Niet voor niets won het de NET-Trofee 2009, een prijs voor het beste initiatief op het gebied van energiezuinig wonen en werken in Nederland.

Seminar `Het dynamische schoolgebouw 2010'

Van visie naar praktijk

Het concept van dit nieuwbouwproject komt tijdens het seminar uitgebreid aan de orde. Onder meer wordt ingegaan op het vertalen van visie naar het programma van eisen, de manier waarop de architect kwam tot een grensverleggend gebouw en het innovatieve installatieconcept. Verder wordt het regelsysteem toegelicht. Dankzij dit systeem kan een flinke energiebesparing worden bereikt en kunnen prestaties van de installaties worden gemonitord. Ook worden deelnemers ge•nformeerd hoe integrale contractvorming scholen kan helpen om ambitieuze doelstellingen tegen een goede prijs te realiseren.

Dagvoorzitter is Sibo Arbeek, eindredacteur Schooldomein en partner ICSadviseurs. Noordpoolreiziger Marc Cornelissen geeft zijn inspirerende visie op het belang van duurzaamheid. Het geheel wordt omgeven door een interessante informatiemarkt, die bezoekers ook de gelegenheid geeft te netwerken.

Meer informatie

Het seminar vindt plaats in De Haagse Hogeschool aan de Rotterdamseweg 137 in Delft. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom. Het programma duurt van 12.30 tot 18.30 uur. Deelname kost € 345,- per persoon, exclusief btw. Opdrachtgevers van DWA krijgen € 50,- korting.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u kijken op onze website www.dwa.nl.

http://www.dwa.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl