met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Marokko wil grootste zonne-energie producent worden

Marokko heeft aangekondigd de grootste producent van zonne-energie ter wereld te willen worden. Het Noord-Afrikaanse land heeft de ambities samengebald in een enkel project, waarin het 10.000 hectare land gaat gebruiken om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken.

1 mrt 2010

Op vijf lokaties zal concentrated solar-thermal power (CSP) technologie worden gebruikt, waarbij zonlicht van een grote oppervlakte door middel van lenzen naar een kleine oppervlakte wordt geleid om zo energie op te wekken.

De energieopbrengst moet rond 2020 in 38% van de Marrokkaanse energiebehoefte gaan voorzien. Dit staat gelijk aan ongeveer 2.000 megawatt (MW). De overheid heeft 9 miljard dollar beschikbaar gesteld voor het project en hoopt dat de import van olie met 12 procenty naar beneden kan door de investeringen; een besparing van 500 tot 700 miljoen dollar per jaar. Marokko is het enige Noord-Afrikaanse land dat geen eigen olie produceert. "Dit project zal Marokko helpen om de uitstoot met 3,7 mijoen ton te verlagen. Hierdoor kunnen ze onze rol spelen en klimaatsverandering tegen te gaan," aldus Said Mouline, directeur van het Marokkaanse centrum voor duurzame energie. "Schone energieprojecten zoals deze zullen vele banen creeeren en daarnaast de wetenschappelijke kennis met betrekking tot zonne-energie kunnen vergroten." Fatiha Bouhired, onderzoeker bij het centrum, voegde toe: "Dit project is belangrijk en ambitieus, maar ik ben bang voor de voltooiing vanwege de lange ontwikkelingsduur en de bureaucratie die eraan voorafgaat". Marokko heeft al een aantal duurzame projecten. Een windmolenpark in ten noorden van Tangiers produceert 140 MW en een andere in de buurt van Tarfaya in het zuid-westen van het land zal in 2011 ongeveer 300 MW kunnen leveren. Bron: WBSCD

http://www.wbcsd.org/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb