met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Het nieuwe assortiment van Metzger: het aspirientje voor de bouw

Metzger, een merk van Saint-Gobain Weber Beamix B.V., heeft sinds 1 maart een nieuw assortiment. Dit overzichtelijke assortiment bevat kant-en-klaar producten van verbeterde kwaliteit en heeft verpakkingseenheden afgestemd op klusgrootte. Kortom, een assortiment waarmee elke professional uit de voeten kan.

2 mrt 2010

"De bouwchemische hulpstoffen van Metzger vinden al ruim 100 jaar hun toepassing bij klussen en projecten in de bouw. In het nieuwe assortiment zijn er, naast de vertrouwde producten, een aantal nieuwe producten en een aantal producten met een nieuwe formule in het assortiment. Met dit nieuwe en overzichtelijke assortiment biedt Metzger een oplossing voor vrijwel elk probleem in de bouw, het aspirientje voor de bouw", aldus Peter Sonntag, Category Manager BMH.

Nieuwe producten
In de voorbereiden categorie (groen) zijn een tweetal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. De Flevopol Vloerprimer is een universeel hecht- en voorstrijkmiddel speciaal voor vloeren. Deze geconcentreerde primer heeft een groot hechtvermogen en is geschikt voor ieder type ondergrond. Daarnaast is de Baroli FHB11 toegevoegd aan het assortiment. Deze gebruiksklare universele kalk- en cementsluier verwijderaar verwijdert veilig witte uitslag, cementsluier, smet door valspecie en kleurverschillen in het voegwerk.

Assortiment van Mezger

Verbeterde formules

In de herstellen categorie (oranje) zijn de formules van de Rhinodek, Rhinoton, Rhinofil, Rhinopal en Rhinovak vernieuwt.

Rhinodek

Metzger Rhinodek is een sneldrogende cementgebonden egalisatiemortel (2-30 mm laagdikte) en is geschikt voor het egaliseren van betonnen, steenachtige ondergronden en cement- en calciumsulfaatgebonden dekvloeren (met of zonder vloerverwarming). Deze gemakkelijk te verwerken egalisatiemortel is caseĽnevrij heeft een uitstekende vloei. De zelfnivellerende werking zorgt voor een perfect vlak resultaat. Metzger Rhinodek dient te worden afgewerkt met vloerbekleding zoals tapijt, linoleum, pvc, parket, kurk of tegels.

Rhinoton

Metzger Rhinoton is, net zoals de Rinodek, een cementgebonden egalisatiemortel (4-15 mm laagdikte) geschikt voor bijna alle soorten binnen- en buitenvloeren die intensief worden belast. Tevens is deze egalisatiemortel geschikt voor industrievloeren die een hoge slijtvastheid en vlakheid vereisen. Metzger Rhinoton heeft een zeer hoge slijtvastheid en heeft een uitstekende vloei. De zelfnivellerende werking zorgt voor een perfect vlak resultaat.

Rhinofil

Metzger Rhinofil is een krimparme gietmortel die bij uitstek geschikt is voor het ondergieten van staalconstructies en voetplaten. Tevens kan deze gietmortel toegepast worden bij het ondergieten van bijvoorbeeld kolommen en oplegpunten, het aangieten van stekeinden en ankerbouten, het dichten van voegen tussen betonelementen en het vastzetten van omlaag gerichte verankeringen. Metzger Rhinofil voldoet aan CUR-aanbeveling 24 en EN 206-1 (waar van toepassing), heeft een zeer hoge druksterkte (na 7 dagen >50N//mm2, na 28 dagen >75N//mm2) en is uitstekend gietbaar.

Rhinopal

Metzger Rhinopal is een flexibele en standvaste poedertegellijm voor wand- en vloertegels voor binnen en buiten, vloerverwarming en bestaande tegels. Deze poedertegellijm heeft een hoge kleefkracht, is water- en vorstbestendig en is af te voegen na 24 uur. Tevens kan de Rhinopal gebruikt worden voor het uitvlakken van oneffenheden in de ondergrond tot 10 mm.

Rhinovak

Metzger Rhinovak is een cementgebonden uitvlakmortel (4-30 mm), universeel toepasbaar voor het egaliseren en repareren van steenachtige en cementgebonden wanden en plafonds zoals beton stucwerk, metselwerk en kalkzandsteen. Tevens is de Rhinovak zowel binnen als buiten toepasbaar, vorstbestendig, waterwerend en geschikt voor keldermuren van zwaar metselwerk bij niet drukkend metselwerk.Over Saint-Gobain Weber Beamix B.V.

Saint-Gobain Weber Beamix B.V., onderdeel van Saint-Gobain, ontwikkelt en levert prefab mortelproducten en verwerkingsystemen voor de projectenmarkt in onder andere de woning- & utiliteitsbouw, de (prefab)industrie en de civiele bouw. Het hoofdkantoor van Weber Beamix is gevestigd Eindhoven maar heeft daarnaast ook productielocaties in Amsterdam en Rotterdam. In totaal telt Weber Beamix ruim 150 werknemers.

meer informatie, zie website

http://www.weber-beamix.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.▀

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb