met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Patio, buitengewoon buitenleven

Harol, brengt vier nieuwe architecturale overkappingen op de markt

Dat "outdoor living" in is, bewees de Belgische zonweringproducent Harol al met de overkapping PATiO. Een innovatieve oplossing om van terras, balkon, zwembad of tuin te genieten, ongeacht het weer.

5 mrt 2010

De vier nieuwe modellen zijn een knap staaltje van functioneel design: een architecturale blikvanger en tegelijk een effici‘nte manier om je te beschermen tegen te veel zon, regen en wind. Mooi weer of minder weer, met PATiO haal je het maximum uit je terras en tuin. Harol heeft de overkapping zo ontworpen dat hij in elke architectonische omgeving past ˇn dat hij overal even gemakkelijk aan te brengen is: montage aan muur, tussen twee muren, aan plafond, op draagbuis of zelfs vrijstaand. De drie bestaande basisuitvoeringen – PATiO TECNIC, PATiO ALU en PATiO WOOD – zijn nu aangevuld met vier nieuwe modellen in een strakke, eigentijdse stijl. Deze modellen, in aluminium en inox, zijn verkrijgbaar in een hele reeks kleuren, zowel voor frame als doek. Er zijn drie soorten doeken: de waterdichte en lichtdichte doeken in de kleuren wit en ivoor (PRECONTRAINT PVC 602), de waterdichte en lichtdoorlaatbare doeken in een 20-tal kleuren (PRECONTRAINT PVC 302) en de louter zonwerende SOLTIS-doeken (SOLTIS 86/92).

Harol patio ONE 3

De vier nieuwe PATiO's op een rij:

PATiO STIL & PATiO INFINITY
PATiO STIL is ontworpen om volledig open te laten. Deze overkapping heeft een doorlopende voetstijl, een doorlopende draagbalk en een ge•ntegreerde goot voor de regenafvoer. De voorste voetpalen kunnen gewoon recht gezet worden of onder een hoek geplaatst worden voor een specifiek designaccent. PATiO STIL leent zich bij uitstek voor een strakke architectuur. PATiO INFINITY heeft dezelfde voetpalen en eenzelfde geleider- en gootprofiel als PATiO STIL, met dat verschil dat het gootprofiel op de voetpaal is gepositioneerd. Zo kun je de zijkanten mooi afsluiten met een wind- en regenafscherming. Uitval: maximaal 7 meter.

PATiO EVO & PATiO ONE
PATiO ONE telt ˇˇn groot geleiderprofiel waarin alle andere profielen zijn weggewerkt. Goed voor een massieve, strakke overkapping tussen twee muren. PATiO EVO vertrekt vanuit hetzelfde profiel maar combineert met robuuste voetpalen en ge•ntegreerde goot. Uitval: maximaal 8 meter.

Over HAROL
Harol is een Belgisch familiebedrijf dat in 2006 zijn 60-jarig bestaan vierde. Het werd opgericht als kleine schrijnwerkerij en groeide uit tot Europa’s toonaangevende rolluiken-, zonwering- en poortenfabrikant. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest) op een terrein van maar liefst 120.000 m2. Harol exporteert producten en onderdelen tot ver buiten de landsgrenzen, onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanni‘, Zweden, de VS en Koeweit. De firma stelt zo’n 308 medewerkers tewerk. Samen zorgen zij dagelijks voor de productie van de meest vernieuwende producten. Dankzij een uitgebreid netwerk van specialisten is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing. Het is dan ook geen toeval dat Harol het prestigieuze ISO 9001-certificaat kreeg.

Voor meer info

http://www.harol.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb