met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

TVVL Nationaal congres Sanitaire Technieken 2010 en bedrijvenmarkt

Op 13 april 2010 vindt het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2010 plaats in het Fulcotheater in IJsselstein.

7 mrt 2010

Onder leiding van dagvoorzitter Will Scheffer brengen onderzoekers verslag uit over beperken van geluidshinder in sanitaire toestellen, urineafscheiding bij de bron, bepalen van het (warm)watergebruik van leidingwaterinstallaties,voorkomen van hotspots en EPC-verlaging met douche-wtw. De voorstudies van TVVL en Uneto-VNI en de publicaties van ISSO leveren een belangrijke onderlegger voor dit congres.

Informatie en aanmelden
Bezoek voor meer informatie, het volledige programma en het aanmeldformulier voor het Congres en voor de bedrijvenmarkt de website www.tvvl.nl. Het symposium vindt plaats in het Fulcotheater, Overtoom 3, 3404 BK IJsselstein. Aanvang: 13.30 uur

TVVL Nationaal congres Sanitaire Technieken 2010 en bedrijvenmarkt

Beperken van geluidshinder
Akoestische testen van toestellen, zoals sanitaire kranen, vinden onder gestandaardiseerde omstandigheden plaats. Maar wat zeggen die testresultaten ons over de praktijk, waarin die toestellen zijn gekoppeld aan moderne waterleidingsystemen en in of op wanden van nieuwe bouwmaterialen zijn geplaatst?

Urineafscheiding bij de bron
Stel dat gemeente en waterschap besluiten in een nieuwbouwwijk de urine uit het huishoudelijk afvalwater te gaan scheiden voor hergebruik. Wat heeft dit voor consequenties voor het sanitair en de riolering in woningen en gebouwen?

Bepalen van het (warm)waterverbruik
De grootte en het vermogen van warmtapwatertoestellen en de leidingdiameters van warm- en koudwaterleidingen worden bepaald door het gebruik in de tijd. Kennis over (warm)watergebruiken in de utiliteitsbouw is essentieel voor het goed kunnen dimensioneren van leidingwaterinstallaties. Hoe goed zijn de huidige rekenregels en kan dat beter?

Voorkomen van hotspots
Nog steeds worden tijdens de ontwerpfase en bij de indeling van woningen `verkeerde' beslissingen genomen, ook ten aanzien van de daarin aan te brengen stadsverwarming en klimaatinstallaties. Hoe zijn in woningen hotspotvrije leidingwaterinstallaties te realiseren, waarin de Legionellabacterie weinig kans krijgt te groeien?

EPC-verlaging met douche-wtw
Gebruik van warmte uit afvalwaterstromen is een zeer actueel onderzoekthema. Hoe zijn ervaringen daarmee in woningen met douchewater en kunnen we de EPC-verlaging berekenen?

TVVL
TVVL is het Platform voor mens en techniek en bestaat sinds 1959. TVVL is n van de belangrijkste kennisplatforms op het gebied van utiliteitsbouw en installatietechniek en telt circa 1200 persoonlijke leden en 500 bedrijfsleden. TVVL bundelt kennis en ervaring uit de verschillende vakgebieden verspreidt deze, ook internationaal, en stelt deze ter discussie.

http://www.tvvl.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb