met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Baksteenstrips voor gevel en plafond dagen architectuur uit

Het gebruik van Eter-Backer HD plaatmateriaal in combinatie met daarop verlijmde steenstrips is een nieuwe renovatietechniek die gevels en (dak)oversteken isolerend afwerkt, in lijn met het totale gevelbeeld.

8 mrt 2010

Dit gevel- en plafondsysteem biedt grote architectonische mogelijkheden voor binnen en buiten en kan op elk type ondergrond worden toegepast. Het lichtgewicht systeem weegt slechts 50 kg/m2 en is volledig geventileerd. Het systeem bundelt de kennis en ervaring van toonaangevende producenten van bouwmaterialen, zoals lijmfabrikant Omnicol.

Het effect van volle bakstenen daar waar een steen moeilijk of onmogelijk te plaatsen is, geeft de architect een extra graad van vrijheid en draagt bij aan de stijleenheid van het bouwwerk. Er kan op elke onderconstructie gewerkt worden en de tussenruimte kan gebruikt worden voor ventilatie of voor extra isolatie bij renovatie of vernieuwbouw. Isolatie vindt namelijk langs de buitenzijde plaats; waarmee Eter-Backer HD uitstekend voldoet aan de energieprestatieregelgeving (EPB).

Flexibel systeem
Op een raamwerk van houten latten worden de Eternit vezelcementplaten aangebracht, daarop worden de baksteenstrips gelijmd. Vooraf worden de voegen tussen de platen voorzien van Omnibind Coat ingebed met Omnibind MB. De steenstrips worden vervolgens op de platen verlijmd met Omnicem PL85 ES. Vanwege het lichte gewicht is het systeem ook zeer geschikt bij houtskeletbouw toepassingen, bijvoorbeeld voor een extra verdieping op een woning.

De beste tegelzetter van Nederland

Ontwikkelingen in prefab
Omnicol heeft al ruime ervaring opgebouwd met toepassingen op plafonds. De ontwikkelingen van prefab elementen voor plaatsing tegen buitengevels en onder dakoversteken zijn echter ook in volle gang. Dit geeft grote efficiency voordelen voor het bouwproces. Een project dat momenteel met prefab elementen wordt uitgevoerd is het Amsterdam City Inn Hotel.

Omnicol
Omnicol is trendsetter in de markt van professionele materialen voor het afwerken van gebouwen. Productverbetering en innovatie is een permanent proces. Adequate service staat centraal in de werk- en denkwijze. Voor die service biedt Omnicol gebruikers diensten die de toepassing van de producten zo makkelijk mogelijk maakt. Omnicol adviseert en informeert de professionele gebruiker op het gebied van bouwtechnische zaken, productverwerking en begeleidt hem tijdens het bouwproject.

Meer informatie op www.omnicol.info

http://www.omnicol.info/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb