Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Duurzaamheid en technologie verenigd in nieuwe Makita diamantschijven

Makita uit Eindhoven brengt dit voorjaar nieuwe lasergelaste diamantschijven op de markt die geschikt zijn voor diverse toepassingen. De range is ingedeeld in drie kwaliteitscategorie‘n, corresponderend met de kleuren rood, blauw en groen.

12 mrt 2010

De kwalitatief hoogwaardige schijven zijn allen voorzien van 3DDG technologie voor een gelijkmatige belasting van de schijf. Bij de diamantschijven uit het rode topsegment zorgt de Stealth technologie tevens voor minder vibraties en een aanzienlijk lager geluidsdrukniveau. De uitgekiende binding staat garant voor een lange levensduur. De 3D Diamond Grid (3DDG) technologie verdeelt de diamanten gelijkmatig over elk segment in alle dimensies, dus zowel in de hoogte, breedte als diepte. In tegenstelling tot een willekeurige distributie worden de diamanten hierdoor gelijktijdig en gelijkmatig belast, waardoor een optimaal verbruik gegarandeerd is. Ten opzichte van traditionele technieken verlengt 3DDG de levensduur van de diamantschijf en verhoogt het tevens de zaagsnelheid. De toegepaste Stealth technologie bij de rode diamantschijven vermindert de vibraties aanzienlijk en zorgt ervoor dat ook het geluidsdrukniveau duidelijk hoorbaar afneemt. Deze technologie maakt gebruik van een gelamineerd blad van staal-koper-staal, waardoor deze zeer geschikt is voor toepassing in bijvoorbeeld woonwijken of andere gebieden waar geluidsoverlast een relevant onderwerp is.

De rode diamantschijven zijn geschikt voor het zagen van diverse materialen.

Segment ontwerp

Makita heeft de diamantschijven ingedeeld in drie kwaliteitscategorie‘n. De schijven uit het rode segment hebben een segmenthoogte van 12 mm. Dit segment is in een M-vorm ontworpen waardoor de snij eigenschappen bij de eerste aanzet al optimaal tot hun recht komen. De rode schijven zijn geschikt voor een diversiteit aan materialen, van graniet tot afwerkbeton. De blauwe en groene schijven hebben een segmenthoogte van 10 mm en zijn geschikt voor het zagen in diverse beton- en steensoorten. Het speciale segmentontwerp vermindert wrijving waardoor de koeling van de schijf verbeterd wordt. De schijven uit het blauwe en groene segment zijn zowel verkrijgbaar in een snelle als een duurzame variant. Kijk voor het complete toepassingsoverzicht op www.makita.nl/diamantschijven. Alle schijven zijn voorzien van het oSa-certificaat, waarmee de bladen voldoen aan de hoogste standaarden voor veiligheid volgens norm EN13236.

Over Makita

Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals en semi-professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van «s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

http://www.makita.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl