Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Technische eenvoud en betrouwbaarheid gebundeld in Legrand omkeerunit

Legrand Nederland introduceert een nieuwe net/nood omkeerunit om op een eenvoudige manier de continu•teit van een diversiteit aan installaties te waarborgen. Deze automatische omkeerunit is goedkoper en technisch eenvoudiger dan de beschikbare traditionele automatische omschakelunits.

13 mrt 2010

De Legrand omkeerunit is compact en betrouwbaar; omdat er minder overgangen en schakelingen zijn, neemt de kans op storingen aanzienlijk af. Het onder spanning houden van terreinverlichting of van koel- en vriescellen zijn slechts twee van de vele toepassingsmogelijkheden.

De Legrand automatische omkeerunit is zowel geschikt voor het bedienen van DMX3 open vermogensautomaten als DPX gesloten vermogensautomaten. Deze bediening kan handmatig en automatisch uitgevoerd worden. Het display op de omkeerunit geeft informatie over de spanning per fase, de status van de automaten en de eventuele acties van de unit.
Met behulp van een Modbus protocol en een RS485 communicatiepoort is het mogelijk om de unit op afstand uit te lezen. De maximale spanning, het draaiveld van de fasen en de frequentie zijn parameters die daardoor op ieder moment opvraagbaar zijn. De omkeerunit zorgt er tevens voor dat alleen de netvoeding dan wel de noodvoeding aanwezig is.

De compacte Legrand omkeerunit bespaart ruimte in de verdeelkast.

Technisch eenvoudig
Met de introductie van deze nieuwe omkeerunit komt Legrand tegemoet aan de vraag uit de markt naar een goedkopere en technisch eenvoudigere oplossing voor de al bestaande systemen. Veel gebruikers vinden deze te complex omdat diverse fasebewakings-, stuurstroom- en tijdrelais de omschakeling moeten realiseren.

Legrand Nederland
Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot ŽŽn de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

http://www.legrandnederland.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl