met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Project Sijtwende in Leidschendam-Voorburg is genomineerd voor de Canon van de ruimtelijke ordening

Project Sijtwende in Leidschendam-Voorburg is een project van Bohemen en Volker Wessels Vastgoed Het project is opgenomen als symbool van intensief ruimtegebruik en als het meest complexe voorbeeld van multifunctioneel ruimtegebruik rond grootschalige infrastructuur. Algemeen directeur van Volker Wessels Vastgoed, Dietmar Werner is blij met de nominatie en ziet Sijtwende als een zeer terecht onderdeel van de Canon van de ruimtelijke ordening.

14 mrt 2010

Daarnaast zijn drie deelprojecten van het project genomineerd voor de Nieuwbouwprijs Leidschendam Voorburg. Met deze architectuurprijsvraag willen Woningstichting Wooninvest en VISADE advies in ontwikkeling een bijdrage leveren aan de discussie over de kwaliteit van de architectuur in Leidschendam-Voorburg.

Overzicht Sytwende deel A

Sijtwende is een inspirerend voorbeeld van integrale gebiedsontwikkeling waarbij wonen, werken en verkeer door middel van dubbel grondgebruik is gecombineerd. Het plan bestaat uit een stedelijke verbindingsweg in een deels ondergrondse en deels bovengrondse tunnelbuis, gecombineerd met woningen en kantoren. Sijtwende is opgebouwd uit vijf woongebieden met elk een eigen karakter en met veel openbare ruimte en groen. Het totale gebied omvat 23 hectare en is door middel van publiek- private samenwerking tot stand gekomen. Sijtwende is een inspiratiebron voor toekomstige toepassingen van ‘dubbel grondgebruik’ in gebieden waarvoor de ontsluiting van wijken door middel van snelverkeer onvermijdelijk is en waarbij de identiteit van de woonomgeving en de kwaliteit van het wooncomfort behouden moeten blijven. Voor meer informatie over deze nominaties of om uw stem uit te brengen, zie: www.canonro.nl en www.nieuwbouwprijs-lv.nl

http://www.canonro.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb