met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuwe EI1 brandwerende overheaddeur

Met een nieuw geteste brandwerende overheaddeur brengt Protec Industrial Doors een branddeur op de markt welke de concurrentie aangaat met alle deur varianten welke reeds leverbaar zijn.

16 mrt 2010

Deze nieuwe brandwerende deur heeft zeer grote voordelen op het gebied van: certificering, prijsstelling, gewicht en toepassingsgebieden
De deur is getest bij Efectis/TNO op de grootst mogelijke afmeting in Rijswijk en heeft de classificatie EI160 minuten gehaald waardoor deze deur vooruitloopt op wet- en regelgeving en in alle gevallen zonder discussie toegepast kan worden in alle situaties waar een branddeur nodig is. Of het nu om gevaarlijke stoffen opslag gaat, PGS-15, of een normale brandscheiding, deze deur kent nauwelijks beperkingen.

Test van een brandwerende deur

De reeds bestaande toepassingen beperken zich in veel gevallen tot enkel een norm conform de NEN 6069 welke vervangen gaat worden door de NEN-EN-1634-1, en dus aanvullende eisen zal stellen aan de door u gekozen oplossing. Vanaf 24 augustus 2011 vervalt namelijk de oude NEN 6069 norm. Dit type overheaddeur is zowel voor de Nederlandse als de internationale markt geschikt door haar certificering EI1. De brandwerende overheaddeur heeft bij Warrington in Gent ook een duurtest ondergaan conform de EN1191:2000 en 14600:2000, 5500 keer open en dicht.

Omdat alle voordelen van een overheaddeur ook in deze deur zijn verwerkt zijn er nauwelijks gebruiksbeperkingen in het toepassingsgebied, in buitengevel, of in gebruik, nagenoeg onbeperkt. Voorzieningen zoals stroomuitvalfunctie, combinatie met vloeistofkeringen en ATEX voorzieningen zijn vanzelfsprekend mogelijk.


Tevens is een variant van deze brandwerende deur getest en gecertificeerd door Peutz inclusief een geluidsakoestische waarde van 38dB, waardoor deze brandwerende– en geluidsisolerende deur een uniek toepassingsgebied kent buiten de normale brandscheidingen. Denk aan bijvoorbeeld aan theaters, testruimten, productieruimten en energiecentrales

Voor meer informatie met betrekking tot regelgeving, toepassingsgebieden en/of overige informatie kunt u contact opnemen met Protec Industrial Doors te Vianen (0347-325050 of info@protecindsutrialdoors.com)

http://www.protecindustrialdoors.com/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb