Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers

NEN, Het normontwerp van de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 6070 "Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers" is gepubliceerd. Deze NPR biedt u handvatten om samenhang aan te brengen in initiatieven op het terrein van vitaliteit, inzetbaarheid en werkvermogen.

19 mrt 2010

Duurzaam inzetbare medewerkers binnen uw organisatie is het uiteindelijke doel. Medewerkers die bijdragen aan de prestatie van de organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde ontlenen aan het verrichten van hun werkzaamheden.
Voor zowel organisaties als voor de werknemer zelf is het van belang dat het beleid is gericht op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De toegevoegde waarde van sturen op duurzame inzetbaarheid is van invloed op de kans om werk te doen waarbij men zelf ook meerwaarde ervaart. Duurzame inzetbaarheid heeft ook een maatschappelijk belang. De samenleving is in meerdere opzichten gebaat bij een hoge arbeidsparticipatie.

Normontwikkeling bij NEN

Omdat de diversiteit aan denkbeelden groot is, is er ook niet ŽŽn oplossing voor duurzame inzetbaarheid. Centraal in deze richtlijn staat een instrument, de scan, waarmee de organisatie de eigen denkbeelden, de huidige manier van werken en de daarbij horende resultaten in kaart kan brengen. Wanneer dat allemaal in ŽŽn lijn ligt, is er sprake van een organisatie die kan sturen op duurzame inzetbaarheid. Het instrument biedt ook de mogelijkheid vast te stellen wat het ambitieniveau is. De scan geeft geen oordeel over goede of minder goede denkbeelden over personeel en werk. Hij geeft de gebruikers richting en houvast om het dagelijkse beleid in overeenstemming te brengen met de waarden en ambities van de organisatie.

http://www.normontwerpen.nen.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl