Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Unica Installatiegroep reduceert faalkosten in de bouw met Autodesk Revit MEP

Itannex, specialist in bouwkundige ontwerpoplossingen, heeft bij Unica Installatiegroep de Autodesk Revit MEP software geleverd en geā€¢mplementeerd. Autodesk Revit MEP is ontwerpsoftware voor technische installaties, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM).

21 mrt 2010

Unica gebruikt de nieuwe software om vanaf de ideefase in projecten duurzamer te ontwerpen en faalkosten te reduceren. 3D-gebouwmodellen zijn veel inzichtelijker en daardoor voor alle betrokkenen, inclusief de opdrachtgever, eenvoudiger te begrijpen.

Faalkosten reduceren ? Autodesk Revit MEP

Na het installeren blijft Unica vaak de beheerder van alle technische installaties. Daarom heeft het bedrijf er belang bij om voor haar opdrachtgevers duurzamere oplossingen te ontwerpen en te realiseren. “Omdat 3D-modellen voor iedereen veel inzichtelijker zijn, kunnen wij onze projecten op kantoor beter voorbereiden en wordt de foutkans in de praktijk aanzienlijk kleiner”, zegt Wilbert van Abswoude, Hoofd afdeling Woningbouw van Unica Bodegraven. “Al bij het eerste project hebben wij door eerder mee te denken over de installaties invloed gehad op enkele constructieve aanpassingen in de vloeren. Dat was vroeger ondenkbaar. Die eerdere betrokkenheid en werken met een BIM heeft onze invloed op het project vergroot”.

Unica heeft de Autodesk Revit MEP software gekozen omdat deze als beste oplossing uit een marktverkenning naar voren kwam. “Voor de levering, implementatie, opleiding en technische ondersteuning zijn wij in zee gegaan met Itannex uit Almelo”, vervolgt van Abswoude. “De belangrijkste redenen daarvoor zijn het feit dat zij de meeste kennis van en ervaring hebben met Revit en dit hun core business is. Zij ‘ademen’ als het ware BIM en Revit. Een andere onderscheidende factor die pas nadien bleek is het feit dat Itannex proactief bouwpartners met elkaar in contact brengt, wat ons concreet werk oplevert”.

Over Unica Installatiegroep
Unica Installatiegroep is een landelijk werkende totaalinstallateur die voorop loopt in duurzaamheid. Het bedrijf ontwerpt, realiseert, beheert en onderhoudt al meer dan 75 jaar alle technische installaties en systemen in de utiliteit, industrie en woningbouw. Unica bestaat uit 19 regionale vestigingen en negen gespecialiseerde businessunits. De circa 1800 medewerkers van Unica realiseren jaarlijks een omzet van circa 300 miljoen euro.

Over Itannex
Itannex is een adviseur en leverancier van bouwkundige, civieltechnische, constructieve en installatietechnische BIM-ontwerpoplossingen, gebaseerd op de marktleidende software van Autodesk. Als onderdeel daarvan verzorgt Itannex ook de implementatie, opleiding en technische ondersteuning. Verder heeft het bedrijf nog een aparte afdeling gespecialiseerd in het beheer, de opslag en de ontsluiting van alle ontwerpinformatie.

http://www.unica.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl