met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Hardenberg schaft rekenmodel gebiedsexploitatie aan

GeO Value geeft inzicht in financi‘le haalbaarheid van ontwikkelingsplannen

20 mrt 2010

De gemeente Hardenberg heeft als eerste in Nederland het gebiedsexploitatiemodel GeO Value in gebruik genomen. De gemeente brengt hiermee de financi‘le haalbaarheid van de ontwikkeling van gebieden en gebouwen in kaart. Wethouder Douwe Prinsse nam in bijzijn van de afdeling Grondzaken het model in ontvangst. GeO Value is ontwikkeld door advies- en ingenieursbureau DHV.

Tijdswinst
De gemeente heeft het softwaremodel aangeschaft omdat het effici‘nter werkt en tijdswinst oplevert. Arnold Littel, planeconoom bij de gemeente Hardenberg: "Met GeoValue kunnen we de grond- en opstalwaarde in kaart brengen. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in de grond- en bouwexploitatie. Deze berekeningen kunnen we bovendien combineren met woonmilieus, waardebepalingsmethoden en kengetallen. Op die manier krijgen we heel snel en helder inzicht in de mogelijkheden om plannen te realiseren. Het pakket is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk."

Ondertekening door gemeente Hardenberg en DHV

Communicatiemiddel
De tijdswinst en eenvoud van het model komen ook van pas aan de onderhandelingstafel. Bart Louw, senior adviseur vastgoedeconomie bij DHV: "Door het huidige financi‘le klimaat kijken alle partijen scherp naar kosten. Iedereen wil snel inzichtelijk hebben wat de kosten en baten van projecten zijn. Dit model maakt dat mogelijk."

Nationale standaard
DHV ambieert om van GeO Value een nationale rekenstandaard voor gebiedsontwikkeling te maken. Louw: "De komende weken zal GeO Value nog bij meerdere Nederlandse gemeenten worden ge•nstalleerd. We hopen dat dit een startschot is van de landelijke standaard."

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2010/03/17/J004.htm

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb