Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Breijer richt nieuw bedrijf Legionellapreventie op

Breijer Bouw heeft de expertise die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan in het legionella-veilig maken van waterinstallaties gebundeld in een nieuw bedrijf: Breijer Legionellapreventie.

8 apr 2010

Het sinds kort BRL 6010 gecertificeerde bedrijf treedt daarmee toe tot het selecte groepje ondernemingen dat een totaaloplossing kan bieden op het specialistische gebied van Legionellapreventie. Dat betekent dat klanten niet langer zaken hoeven te doen met gemeente, adviseur, installateur, laboratorium en waterleidingbedrijf afzonderlijk.

Breijer heeft al bij vele bouw- en renovatieopdrachten de waterinstallatie legionella-veilig gemaakt. In zorginstellingen en verzorgingshuizen, bij woningbouwprojecten en recreatiebedrijven, bij kleinschalige kantoorlocaties en grote bedrijven, onder meer in de voedselverwerkende industrie. De nieuwe divisie beschikt dan ook over uitstekend opgeleide medewerkers met veel kennis over de toepasbaarheid van alle relevante technieken. Installaties die legionella-veilig worden gemaakt worden tevens vastgelegd in tekeningen. Zonodig kan de installatie werktuigbouwkundig of zelfs bouwkundig zo worden aangepast dat de risico’s geminimaliseerd worden. Is de installatie eenmaal legionella-veilig, dan voeren gecertificeerde monteurs volgens een stringent beheersplan alle noodzakelijke maatregelen uit, zoals het spoelen van leidingen en waterreservoirs, het controleren van luchtkoelingen en boilervaten, het meten van temperaturen, het testen van keerkleppen en het nemen van monsters. Van dit alles wordt een logboek bijgehouden, zodat de opdrachtgever steeds kan bewijzen aan alle wet- en regelgeving te voldoen – Žn aan zijn zorgplicht jegens zijn medewerkers en bezoekers.

Legionellapreventie

Controles
Het Waterleidingbesluit stelt sinds 2004 strenge eisen aan waterinstallaties. Bedrijven hebben minimaal een zorgplicht en zijn vaak zelfs verplicht om ervoor te zorgen dat hun waterinstallaties gegarandeerd legionella-veilig zijn. De afgelopen jaren hebben ondernemingen nog mogen gebruiken om hun installaties legionella-veilig te maken. Vanaf nu gaan de waterleidingbedrijven in opdracht van VROM waterinstallaties en legionellapreventiedocumentatie (bij voorbeeld logboeken) controleren. Bedrijven die niet aan de regels voldoen of hun zorgplicht verwaarlozen lopen niet alleen kans op een boete of zelfs afsluiting van de watertoevoer, maar kunnen ook privaatrechtelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade en – in geval van dodelijke slachtoffers - strafrechtelijk worden vervolgd voor dood door schuld.

http://www.breijer.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl