Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Veiligheid, gebruiksgemak en design in ŽŽn toegangscontrolesysteem

Legrand Nederland breidt het Mosaic modulaire schakelmateriaalconcept voor de utiliteit uit met het nieuwe toegangscontrolesysteem. Dit systeem combineert veiligheid met gebruiksgemak en heeft tegelijkertijd de design uitstraling van het bestaande Legrand Mosaic schakelmateriaal.

12 apr 2010

Het nieuwe toegangscontrolesysteem is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen: met een kaartlezer, een vingerafdruklezer of lezer met cijfercode. Met Mosaic toegangscontrole is het mogelijk om zonder de inzet van specialistische beveiligingsinstallatiebedrijven op eenvoudige wijze toegangcontrole te installeren en te beheren. Het veiligheidsniveau en de mate van flexibiliteit wordt aangepast aan de toepassing. Van een eenvoudige stand alone lezer tot een uitgebreid systeem met vele centraal gestuurde lezers. Mosaic toegangscontrole is eenvoudig te monteren en effici‘nt in gebruik. In tegenstelling tot bestaande controlesystemen wordt de Mosaic toegangscontrole in het bestaande schakelmateriaal ingebouwd, waardoor het modulair is ge•ntegreerd in de muur. Het nieuwe systeem werkt op basis van het Wiegand protocol. Bij de kaartlezers wordt gebruikgemaakt van de meest voorkomende contactloze badges volgens de Mifare standaard.

Mosaic toegangscontrole heeft dezelfde ‘look en feel’ als het schakelmateriaal

Kaart, vinger en cijfercode
Veiligheid neemt in de huidige maatschappij een steeds belangrijkere rol in. Met deze introductie komt Legrand tegemoet aan de groeiende vraag uit de markt naar elektronische toegangscontrole voor alle voorkomende situaties. Het model met cijfercode wordt vooral toegepast in winkels, waar medewerkers gemakkelijk toegang moeten hebben tot het gedeelte dat voor het publiek gesloten is. De uitvoering met de kaartlezer is geschikt voor een kantooromgeving of in utiliteitsgebouwen. De deuren openen als medewerkers hun pasje bij de kaartlezer houden. Tegelijkertijd heeft de receptioniste op het scherm altijd het overzicht wie in welk gedeelte van het gebouw aanwezig is. Ook is het niet langer nodig alle sloten te vervangen, wanneer de conci‘rge onverhoopt de loper kwijtraakt.
De toegangscontrole met vingerafdruk is de oplossing voor alle situaties waarin een hoog veiligheidsniveau vereist is in combinatie met groot gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld aan een bankomgeving of ruimtes waar chemisch afval wordt opgeslagen. Een sensor leest de vingerafdruk, waardoor de veiligheid altijd gegarandeerd is. Kijk voor meer informatie op www.legrandelectric.nl

Legrand Nederland
Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot ŽŽn de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

http://www.legrandnederland.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl