met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Otis uitgekozen als grootste liftleverancier voor de World Expo 2010

Otis Elevator Company heeft 169 liften en roltrappen geleverd voor de World Expo 2010 in Sjanghai in China waardoor Otis de grootste liftleverancier is voor dit prestigieuze evenement. De contracten omvatten de energiebesparende liften Gen2(R) en SKY(TM) alsook de aandrijvingstechnologie ReGen(TM).

30 apr 2010

"Otis is trots dat het veilige en betrouwbare transportmiddelen mag leveren aan de naar verwachting 70 miljoen bezoekers van deze uiterst belangrijke internationale expositie," vertelt de voorzitter van Otis, Didier Michaud-Daniel. "Onze energiebesparende producten werden geselecteerd omdat ze aansluiten bij het milieuthema van de World Expo van dit jaar en verder zullen ze duurzame ontwikkeling in Sjanghai ondersteunen."

Het thema van de Expo, "Een betere stad, een beter leven" benadrukt de focus van het evenement op een globale noodzaak aan verantwoordelijke stedelijke ontwikkeling en milieuvriendelijke bouwpraktijken. Als onderdeel van Otis' verbintenis aan de reductie van energieverbruik, zal Otis haar energiebesparende ReGen-aandrijving, 82 Gen2-liften en 46 SKY-liften leveren. Otis haar hoogwaardige producten zullen onder drie merknamen geleverd worden - Xizi Otis, Otis en Express - en zullen ge•nstalleerd worden in 15 trefpunten waaronder de twee grootste hallen van de Expo - het Chinese Paviljoen en het Themapaviljoen - alsook in 18 appartementsgebouwen, het Civilian and Cultural Hotel Complex en een kantoorgebouw. Vele trefpunten van de Expo zullen na het evenement omgebouwd worden tot openbare plaatsen zoals een museum van Chinese geschiedenis en cultuur dat het commerci‘le centrum van Sjanghai zal verrijken. Om effici‘nte transportmiddelen te leveren aan de bezoekers van het evenement werd Otis ook uitgekozen om 224 liften te installeren in metrostations langs de metrolijnen 2 en 11 in Sjanghai.

Otis uitgekozen als grootste liftleverancier voor de World Expo 2010

De Gen2-liften beperken het energieverbruik tot 50 procent in vergelijking met de conventionele systemen. Het systeem gebruikt Otis haar gepatenteerde vlakke, met polyurethaan bedekte stalen rolbanden en een machine met directe aandrijving en permanente magneet en het vereist geen bijkomende smering waardoor het properder is voor het milieu. Wanneer het gecombineerd wordt met de ReGen-aandrijving, levert het Gen2-systeem een energiebesparing tot 75 procent. Het ReGen-aandrijvingssysteem vangt de energie op die het liftsysteem normaal gezien tijdens het remmen als warmte verliest en het doet het terugstromen naar het interne elektrische netwerk van het gebouw om daar door andere aan hetzelfde netwerk verbonden systemen, zoals verlichting, gebruikt te worden. Het SKY-systeem maakt ook gebruik van een machine met directe aandrijving en permanente magneet waardoor het een superieure verplaatsingskwaliteit aanbiedt terwijl de algemene milieu-impact beperkt wordt.

World Expo 2010 zal plaatsvinden tussen 1 mei en 31 oktober en naar verwachting zullen er 200 deelnemende landen en internationale organisaties aanwezig zijn. Als voorbereiding op het evenement heeft Sjanghai ongeveer USD 45 miljard ge•nvesteerd in de verbetering van haar transportmiddelen en infrastructuur en in de bouw van een exporuimte ter grootte van 2,1 vierkante mijl. Als een van de oudste en grootste internationale evenementen ter wereld, doet de expo dienst als een platform om beste praktijken te delen en nieuwe oplossingen voor globale uitdagingen te verkennen.

"Otis is trots dat het onderdeel mag zijn van de World Expo, een evenement dat Otis haar toewijding aan innovatie en energiebesparende oplossingen belichaamt," vertelt Allen Ge, voorzitter van Otis China.

Otis Elevator Company is wereldwijd de grootste fabrikant van en onderhoudsbedrijf voor producten die mensen vervoeren, zoals liften, roltrappen en lopende banden voor het transport van mensen. Otis heeft haar hoofdkwartier in Farmington, Connecticut en heeft 61.000 mensen in dienst. Het bedrijf levert producten en diensten in meer dan 200 landen en gebieden en onderhoudt wereldwijd 1,7 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., dat haar hoofdkwartier in Hartford, Connecticut heeft, is een gediversifieerd bedrijf dat hoogtechnologische producten en diensten aan de bouw- en ruimtevaartindustrie‘n levert.

http://en.expo2010.cn/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb